Odaberite
Proslavljen Dan škole

Na pomalo neuobičajen način proslavljen je Dan škole u kojem je ono najvažnije ostalo nevidljivo očima. Nevjerojatno je koliko dijete može učiniti za drugo dijete, roditelj za školu, učitelj s roditeljem i učenikom, čovjek za čovjeka… Sve aktivnosti koje su se ove godine provodile u školi u okviru velikih projekata na polju humanosti „Samo se srcem dobro vidi“ te na polju inovativnosti, znanosti i umjetnosti „Za znanstveno i čudesno spremni“, vodile su nas i k otvorenju Učionice na otvorenom, jednog potpuno novog interaktivnog prostora za učenje, istraživanje i igru u naškoj školi.

Prigodni program otvorila je ravnateljica Valerija Paljak, pozdravila načelnika općine Željka Posavca i pozvala Ninu Ivanušu, predstavnika županijske Zaklade Vita za pomoć za djecu oboljelu od malignih i teških bolesti, za koju su se prikupljale donacije. Mali građani predstavili su aktivnosti školskog projekta kojeg je dio i ova donatorska večer, a inicirale su ju učiteljice Ana Marija Vincek i Silvija Šreter Petrić. Pokazali smo i brojne aktivnosti koje su se provodile tijekom čitave školske godine u području STEAM projekta „Za znanstveno i čudesno spremni“.
Uređenje učionice pokrenula je skupina nastavnika iz STEM područja (Tajana Nestić, Petra Lončar, Kristina Jurjak, Ivana Zdelar, Andreja Hrženjak, Jasmina Zver, Kristina Špoljar Petrović, Maja Bosilj, Mislava Jonjić, Petra Milinković, Mihael Bađun), a u realizaciji višemjesečnog projekta sudjelovali su učenici, roditelji i lokalne tvrtke koji su pomogli u izradi namještaja, bojenju stolarije, sadnji cvijeća, izradi društvenih igara… Posebno zahvaljujemo domaru Igoru Presečkom koji je bio tehnička podrška svim radovima. U svečanom programu nastupili su učenici predstavnici na državnim smotrama – Školski zbor (Glazbene svečanosti) s mentoricom Melitom Bešvir te Dramska družina (LiDraNo) s mentoricom Željkom Rabuzin, ujedno i koordinatoricom kulturno-umjetničkog programa Dana škole. Uz kupnju doniranih ukrasnih i prehrambenih proizvoda školskih sekcija i lokalnih udruga, posjetitelji su mogli razgledati izložbu „Glave“, likovnog umjetnika i našeg učitelja Mihela Bađuna.
Zahvaljujući vrijednim rukama svih sudionika punile su se donatorske kutije, igrala se i bogata tombola. Svečanost su upotpunili mali petrijanečki tamburaši, Ženska vokalna skupina Erato i Amazona bend. Pjevalo se, glumilo, plesalo, sviralo, prikazivalo i čitalo. Projektom „Čitamo u sumrak, čitanje je kao zrak“ ujedno smo odradili 1. nastavni sat u Učionici, čitali mudre izreke i citate Malog princa. Čitanje je kao zrak, a zrak je potreban svima, kao i lijek bolesnima! S malo smo prikupili mnogo, za bolesnu djecu Zaklade Vita, a škola je na svoj dan bila ispunjena osmijehom, toplinom i srcem za drugoga – „jer samo se srcem dobro vidi.

Skip to content