Odaberite
Vatrogasci VZO Petrijanec održali vježbu u Družbincu

U petak, 16. lipnja 2023.  u Družbincu je održana javna vatrogasna vježba VZO Petrijanec.

Vježba je održana u Družbincu, a pod pretpostavkom da je prilikom obilnih oborina došlo do poplave izlijevanjem izvora i ribnjaka u Dravskoj ulici. Nekoliko okolnih podruma je poplavljeno a u jednom od njih ostali su zarobljeni ljudi.

Na vježbi su sudjelovali vatrogasci is svih pet društava s područja Općine Petrijanec – DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski, uz kolege iz DVD-a Svibovec Podravski iz susjedne Općine Sračinec, te pripadnike Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Nakon vježbe zapovjednik DVD-a Petrijanec i zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan održao je postrojavanje vatrogasaca te predao prijavak načelniku Općine, Željku Posavcu. Završnu ocjenu vježbe dao je zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček, koji je istaknuo zadovoljstvo prikazanim.

Načelnik Općine Petrijanec  Željko Posavec zahvalio je svim sudionicima na sudjelovanju ali i na svemu što rade tokom godine za dobrobit zajednice.

Prisutnima su se na kraju obratila i predsjednica VZO Petrijanec istaknuvši uvijek dobru suradnju s susjednim DVD Svibovec Podravski te GDCK Varaždin.

Cilj ovakvih vježbi je provjera spremnosti i osposobljenosti operativnih članova, provjera sustava uzbunjivanja, ispravnosti opreme i vozila, uvježbavanje taktike te suradnja i koordinacija s ostalim službama koje rade na spašavanju života i imovine.

Skip to content