Odaberite
Završetak projekta „Rastemo za zdravo sutra“

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je zajedno s partnerima OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet i OŠ Petrijanec uspješno završilo još jedan projekt namijenjen djeci i mladima. Projekt „Rastemo za zdravo sutra“ osmišljen je s ciljem,  unapređenja životnih vještina djece, promicanja ekološke svijesti i održivog razvoja.

Kako bi navedeni cilj bio postignut, kroz projekt su provedene radionice za učenike, predavanje za roditelje i akcije obiteljskog volontiranja. Sve aktivnosti pozitivno su ocijenjene od strane korisnika. U radionicama je sudjelovalo 83 učenika 1. razreda, 61 učenik 3./4. razreda škola partnera. Učenici prvog razreda naučili su koji su njihovi zadaci u pružanju prve pomoći i kako pravilno razvrstavati otpad. Grupe učenika 3. i 4. razreda osvijestili su svoju ulogu u očuvanju okoliša te važnost promjene životnih navika (racionalna kupnja, pažljivo odnošenje prema biljkama i životinjama…). Kroz akcije obiteljskog volontiranja učenici, roditelji i učitelji (76 volontera) spoznali su svoju ulogu u pomaganju prirodi i kreiranju ugodnog školskog okoliša. Kao posebni uspjeh ovog projekta ravnateljica OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet Mirjana Kučar ističe unapređenje suradnje između škole i roditelja te prevencija nepoželjnog ponašanja. Također, pedagoginja OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet Nataša Špralja i pedagoginja OŠ Petrijanec Ivanka Hukić navode kako vrijednost projekta leži u očvršćivanju suradnje s lokalnom zajednicom te u razvoju ekološke svijesti i brige o okolišu. „Projektom je unaprijeđena suradnja između škole i roditelja te je potaknut razvoj humanih vrijednosti i ekološke svijesti kod učenika.

Ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas navodi kako ovakvi oblici suradnje doprinose razvoju solidarnog i humanog društva zbog čega GDCK Varaždin nastavlja razvijati i provoditi projekte namijenjenim djeci i mladima.

 

Članak je nastao u sklopu projekta „Rastemo za zdravo sutra“ koji provodi GDCK Varaždin u partnerstvu s OŠ „Petar Zrinski Jalžabet“ i OŠ Petrijanec. Više o projektu saznajte na FB stranici Mladi GDCK Varaždin i na www.gdck-varazdin.hr. Projektne aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sadržaj objave isključiva je odgovornost GDCK Varaždin.

Skip to content