Odaberite
Obrtnički ulični sajam: Milanović obišao štandove, družio se s obrtnicima i građanima, primio poklon obrtnika iz Nove Vesi Petrijanečke

Predsjednik RH Zoran Milanović danas je, 1. travnja, bio na otvaranju 15. Obrtničkog uličnog sajma u Varaždinu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu je u pratnji gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja, zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića i predsjednika Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimira Baisa obišao 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu. U obilasku štandova i izlagača na varaždinskom Korzu pridružile su mu se saborske zastupnice Barbara Antolić Vupora i Natalija Martinčević, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i Općine Maruševec Mario Klapša, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Slađana Miočić.

Netom prije službenog otvorenja predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je poklon, laserski izrezan grb Općine Petrijanec od obrta AMK Strojarstvo iz Nove Vesi Petrijanečke.

Predsjednik Zoran Milanović pohvalio je rad varaždinskih obrtnika: „Želim vam niske poreze i dobre zarade. I da vrlo brzo dođe dan kada naši obrtnici i stručnjaci neće više imati razloga odlaziti preko granice, u Sloveniju i Austriju, jer će dobro zarađivati i biti u stanju isplatiti plaće i još zaraditi.“ – poručio je predsjednik prilikom otvaranja 15. Obrtničkog uličnog sajma.

Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin istaknuo je kako je snaga zajedništva obrtnika neprocjenjiva i u dobrim i lošim vremenima, u doba blagostanja i u doba krize, a upravo ovakve manifestacije, kao što je varaždinski Obrtnički ulični sajam svjedoče tome.

Obrtnici su na štandovima prezentirali i prodavali svoje radove, ručno izrađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke, domaće čajeve i sokove, ekološku kozmetiku i mnoštvo drugih proizvoda. Gostima su prezentirali kako se izrađuje platno tkalačkim stanom, kovač je s čekićem i nakovnjem izrađivao suvenire, frizerke i kozmetičarke promovirale su svoje djelatnosti, a Sekcija frizera i salona za uljepšavanje organizirala je i humanitarnu akciju od čega su prikupljena sredstva namijenjena Udruzi za autizam POGLED. Srednje škole predstavile su obrtničke i obrazovne programe kako bi mlade zainteresirale za obrtnička zanimanja. Uz bogatu ponudu na štandovima, organiziran je i atraktivni zabavni program uz nastup Centra tradicijske kulture Varaždin i Tamburaški sastav Taliri.

Tekst i foto: „Varaždinske vijesti“ i „Ured Predsjednika RH/Marko Beljan“

Skip to content