Odaberite
UDRUGE – POKRETAČI DRUŠTVA: POTPISANI UGOVORI O DODJELI FINANCIJSKIH SREDSTAVA UDRUGAMA
Temeljem JAVNOG NATJEČAJA za financiranje programa i projekata udruga iz Proračuna Općine Petrijanec u 2023.g. u Društvenom domu Petrijanec s predstavnicima udrugama potpisani su Ugovori o dodjeli sredstava.
Prema javnom pozivu za udruge u 2023. godini osigurani je iznos od 58.965,88 eura. U sklopu poziva pozitivno je ocijenjeno 20 projekata/programa.
-“Svaki od projekata je hvale vrijedan, doprinosi promociji općine i usmjeren je ka zadovoljenju potreba građana. Udruge civilnog društva glavni su pokretač društvenog, kulturnog i sportskog života Općine Petrijanec te su se svojim djelovanjem, aktivnostima i uspjesima profilirale kao jedan od važnijih dionika u razvoju naše općine. Zahvaljujem se udrugama na trudu koji već godinama u kontinuitetu ulažu u društveni, sportski i kulturni život Općine Petrijanec. Njihov doprinos i slobodno vrijeme koje ulažu u razvoj i napredak udruga je nemjerljiv.” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec
Pokušavamo udrugama biti potpora i vjetar u leđa, one nisu pasivni promatrači i ne čekaju samo novac iz općinskih, gradskih i županijskog proračuna, već prijavljuju projekte i dobivaju sredstva iz drugih izvora i a neke i iz resornih Ministarstva. Dakle, aktivno traže i druge modele financiranja i to je za svaku pohvalu.
Skip to content