Odaberite
Pokrenuta inicijativa od strane Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin

Slijedom započete inicijative koju je Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin pokrenulo već krajem 2019. godine, kako bi s predstavnicima Grada Varaždina i općina: Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica, na kojima djeluje Udruženje, zajednički iznašli što više i bolje načine međusobne suradnje, a na korist obrtnicima članovima Udruženja koji posluju na području navedenih općina i grada.
Zbog istog interesa, u četvrtak 02.03.2023.g. ponovno je održana sastanak u Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin na koji su se od gore navedenih odazvali : Božidar Novoselec – načelnik Općine Sračinec, Rajko Solar – načelnik Općine Jalžabet, Željko Posavec – načelnik Općine Petrijanec, Slađana Miočić – pročelnica upravnog odjela za gospodarske djelatnosti iz Grada Varaždina, Ivana Borovec – Viša stručna suradnica za gospodarstvo i strateško planiranje iz Grada Varaždina,Vladimir Bais – predsjednik UHO Varaždin, Boris Kos – potpredsjednik UHO Varaždin, Igor Šoković – predsjednik OKVŽ-e, Zdenko Marenčić – predsjednik Ceha autoprijevoznika, Biljana Rak – predsjednica Ceha trgovine,Ivan Horvat – predsjednik Ceha građevinskih obrta, Ksenija Plavec Fiket – predsjednica Ceha uslužnih obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera i Dubravka Zdjeličan – predsjednika Ceha proizvodnih obrta.
Tema sastanka bila je uspostava suradnje Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin s jedinicama lokalne samouprave po pitanju zajedničkog rješavanja problema s kojima se susreću obrtnici, problem upisnih kvota za obrtnička zanimanja, subvencioniranje obrtnika kod izlaska na sajmove, te pomoći bilo koje vrste, a koju jedinice lokalne samouprave mogu ponuditi obrtnicima za lakše poslovanje.
Nakon vrlo konstruktivne rasprave o navedenim temama, zaključeno je da su takvi sastanci i povezivanje institucija na obostranu korist, kojom se može doprinijeti uspješnosti poslovanja obrtnika, a što je od osnovnog interesa sviju. Udruženje je na sastanku predstavnicima iz Grada i Općina pripremilo popis obrtnika s njihova područja zbog usklađivanja, kako bi zajednički nastupili za upisne kvote u sljedeću školsku godinu 2024/2025. Dogovoreno je da se praksa ovakvih sastanaka nastavi uskoro.

Skip to content