Odaberite
Udruga maškara “Petrajski kurent” sudjelovala na fašniku u Samoboru

Jučerašnje poslijepodnevne sate Udruga maškara “Petrajski kurent” provela je na 197. Samoborskom fašniku gdje su ponovno maškare obilježili mnoga čarobiranja i razne čarolije u povorci a u drugi dio fašnika obilježili su njihova predstavljanja fašničkoj publici. Povorka gostiju iz Hrvatske ali i raznih dijelova Europe prilika je za predstavljanje tradicionalne maske iz Petrijanca.

I ove su godine tako tzv. Slobodnu fašičku republiku pohodile maskirane gostujuće skupine iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije: Kurenti Rogoznica – Ptuj, FD Međimurske krave – Novo Selo na Dravi, Udruga žena – Štefanec, Vredne roke – Dragoslavec, Garaža Baćina – Ploče, Udruga maškara ” Petrajski kurent “ – Petrijanec, Kalinka – Čakovec, Župski Gospari Gusari, Manjgure – Župa dubrovačka, Etnološko društvo Prforcenhaus Kostanjevica na Krki i Kapelski krampusi – Kapel Brežice. Oduševila ih je atmosfera u Slobodnoj fašničkoj republici i gostoprimstvo Princa Fašnika, Princeze Srake, Suca i Fiškala pa su svoje gostovanje najavili i do godine.

Maske će Samoborom vladati sve do 21. veljače pa se pozivaju čarobnjaci, vilenjaci, mađioničari, iluzionisti, alkemičari, vračevi, kvazi znanstvenici, fejk istraživači i razni drugi pronalazači, da osmisle čarobnu formulu za trajno rješenje svakodnevnih briga i problema. Imate li kakvu genijalnu ideju na tu temu uključite se u akciju, osmislite što originalniju masku i budite važan faktor u skorašnjim fašničkim spelancijama – poruka je organizatora.

Nastup naših kurenti možete pogledati i u sljedećim slikama ali i u video isječku.

 

 

 

Njihov nastup u Samoboru možete pogledati ovdje:

 

 

Skip to content