Odaberite
‘Kurentskim skokom’ započelo obilježavanje fašnika u Petrijancu

Ispred Društvenog doma u Petrijancu održala se manifestacija “Kurentski skok” koja je najavila početak fašničkih dana, a koju je održala Udruga maškara “Petrijaski Kurent”.

Kako su tom prilikom najavili, osim “Kurentskog skoka”, iduće subote, 11. veljače 2023., u Petrijancu će se održati i tradicionalna manifestacija “Fašnik u Petrijancu”. Povorka za fašnik krenuti će ove godine ispred doma u Družbincu, preko Ulice Zrinski Frankopana do Restorana “4M”, a nakon toga ulicom Vladimira Nazora do Osnovne škole Petrijanec gdje posjetitelje očekuje šator i zabava. Mještani će imati priliku i ove godine vidjeti te uživati u fašničkim ludorijama i kreativnim kostimima.

– I ove godine Petrajski Kurent već tradicionalno je najavila fašnik u Petrijancu čime su pozvali svoje goste iz Ptuje. Udruga je nastala 2018. godine, otkada organizira fašnik kod nas. Inače, Općina Petrijanec ima dugi niz godina tradiciju fašničkog karnevala koja zapravo označava istjerivanje zime. Ovo je ujedno i prilika da pozovemo sve na karnevalsku povorku iduće subote od 15 sati. Bit će ovo vesela prilika da se mještani prisjete jedne divne tradicije, ali i da se zabave – rekao je načelnik Željko Posavec.

Foto i tekst: Evaraždin

Skip to content