Odaberite
Sva naselja u Općini Petrijanec uskoro pokrivena LED rasvjetom – načelnik Posavec: U proračunu su vidljive ogromne uštede nećemo gasiti javnu rasvjetu

U Općini Petrijanec u tijeku su brojni projekti, a jedan od značajnijih svakako je treća faza izgradnje LED rasvjete. Naime, zasad u naselja Družbinec, Strmec, Majerje i Petrijanec u potpunosti pokrivena LED rasvjetom, a u tijeku je projektiranje zadnje faze u naseljima Nova Ves Petrijanečka i Zelendvor čime će se postići dodatne proračunske uštede, kao i povećati prometna sigurnost.

Naglasio je to i načelnik Željko Posavec pojasnivši kako su po nerazvrstanim cestama u naseljima Majerje i Petrijanec postavljene 172 svjetiljke.

-Vrijednost projekta je 622 tisuće kuna, financira ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 227 tisuća kuna i ponovno veseli da smo dobili dodatnih 100 tisuća kuna. Ukupna subvencija Ministarstva biti 327 tisuća kuna što je 47 posto vrijednosti projekta – rekao je Posavec.

Budući da se sada na svakom stupu nalazi rasvjetno tijelo, dok je nekad na svakom drugom stupu bila živina svjetiljka koja troši jako puno energije, u općinskom proračunu vidljive su ogromne uštede, a povećala se i sigurnost svih sudionika u prometu.

Osim ovog infrastrukturnog projekta, u Općini Petrijanec nastavlja se i važan socijalni projekt. Riječ je o trećoj fazi projekta Zaželi u sklopu kojeg će se zaposliti 11 teško zapošljivih žena.

– Projekt ima dvostruku socijalnu komponentu. Radi se o zapošljavanju teže zapošljivih žena koje brinu o ljudima kojima je pomoć prijeko potrebna – kazao je Posavec.

Općina Petrijanec, naglasio je Posavec, nedavno je napravila i značajan iskorak vezan uz razvrstavanje smeća i zaštitu okoliša. Radi se o podjeli kompostera, žutih i ljubičastih kanti za pelene koje financiraju sa 100 posto, a kod stare škole postavljen je i kontejner za tekstil čime je Općina u suradnji s trgovačkim društvom Čistoća svojim mještanima omogućila besplatno zbrinjavanje tekstila.

Skip to content