Odaberite
Položeni vijenci povodom blagdana Svih svetih
Prvoga dana mjeseca studenog svake godine obilježavaju se Svi Sveti – vjerski blagdan kojim se slave svi sveci, odnosno svi oni koji su svojim životom postignuli ideal kršćanskog života.

Dan nakon Svih svetih, 02. studenog,  obilježava se Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, kada se svi prisjećamo svojih dragih bližnjih koji više nisu među nama, ali smo s njima u našim mislima. Na njihova posljednja počivališta nosimo cvijeće kako bi im izrazili poštovanje i ljubav te palimo svijeće kako bi im osigurali svjetlost i toplinu duše.

Na grobljima u Petrijancu i Novoj Vesi Petrijanečkoj, predstavnici Općine Petrijanec zajedno s predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Udruge umirovljenika Općine Petrijanec položili su vijence i zapalili svijeće za blagdan Svih svetih.

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a u spomen na sve preminule građane Općine Petrijanec, kao i poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata, načelnik Željko Posavec te predsjednik Općinskog vijeća Općine Petrijanec Martin Evačić s vijećnicima Općinskog vijeća Općine Petrijanec položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjih križeva na grobljima u Petrijancu i Novoj Vesi Petrijanečkoj.

Na groblju u Petrijancu također su položili vijenac i predstavnici DVD-a Petrijanec kao i predstavnici Udruge umirovljenika Općine Petrijanec.

U Novoj Vesi Petrijanečkoj vijenac na groblju kod križa su zajedno s predstavnicima Općine Petrijanec položili DVD Nova Ves Petrijanečka kao i članovi Udruge umirovljenika Općine Petrijanec i predsjednik Mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka Ivan Kovačić. Zapaljene su i svijeće kod grobu od, nesretno preminulog, vijećnika Općinskog vijeća Romana Streleca.
Nakon polaganja vijenca kod križa u Novoj Vesi Petrijanečkoj spomenuti predstavnici zapalili su svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Novoj Vesi Petrijanečkoj zajedno s obitelji poginulog branitelja Ivice Jovana.

 

 

Skip to content