Odaberite
„Kup Zelendvor 2022.”, međunarodno natjecanje u lovačkom trapu i parkuru

U Zelendvoru, popularnom i poznatom lovištu na streljani održalo se međunarodno kup natjecanje u parkuru i lovačkom trapu. Zanimljivo ekipno ili pojedinačno natjecanje održalo se u dva dana.

– Ekipe su sačinjavala tri strijelca, a pucala se jedna serija parkura i jedna serija lovačkog trapa. Šest najbolje plasiranih strijelaca ulazilo je u pojedinačno finale i pucalo seriju parkura. Nagradili smo 3 najbolje ekipe te šest najboljih strijelaca – pojasnio je Miljenko Kos iz Zelendvora.

Najbolja ekipa bila je „Slovenija”, iza nje „Trio M”, a treće je mjesto osvojila ekipa „Michele”. Kod pojedinaca prvo je mjesto pripalo Mariu Gentiću, drugi je bio Matej Špoljarec, treći Hlebaš Nejc, četvrti Ante Matak, peti Hlebaš Matjež, a šesti Kos Miljenko iz Zelendvora.

Međunarodno natjecanje podržao je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je dodijelio nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

– Gađanje pokretnih meta, znano nama laicima kao gađanje glinenih golubova, imamo za svrhu održavati dobru streljačku kondiciju svakog lovca u gađanju pokretnih meta čitavo vrijeme kroz godinu a posebno u vrijeme lovostaja. Zahvaljujem Zelendvoru na dobroj organizaciji posebno Zoranu Koširu i Miljenku Kosu te isto tako zahvaljujem svim ekipama koje su se prijavile na ovaj kup. Vjerujem da će ovo postati tradicija i da ćemo i iduće godine održati ovakvo natjecanje.– rekao je načelnik Posavec.

 

Skip to content