Odaberite
Dani zahvalnosti u Nedelišću

Najdugovječnija i najveća manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće, održana ove subote, već 18 godina je domaćin brojnim pletiljama, pojedincima i čuvarima tradicije i ručnih radova. Mnogobrojne udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti uvijek s ponosom predstavljaju svoje najbolje proizvode, a plodovi jeseni, kao nit vodilja, proteže se kroz sve izložbene štandove.

Posebnu notu manifestaciji daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima, uz bogat kulturno-umjetnički program, izložbeno – prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, radionica pletenja cekara za velike, radionica izrade peciva i kruha za djecu, izložba oldtimer vozila, izložba gljiva, prodaja langoša u humanitarne svrhe. Na taj način se najbolje čuva kulturna baština i tradicija međimurskog kraja!

Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, a posjetili su je župan međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Skip to content