Odaberite
Čiselska nedela i 11. sajam v Maruševcu

U organizaciji Kuburaške udruga Maruševec, a pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, ovog je vikenda organizirano obilježavanje Čiselske nedele i 11. sajma v Maruševcu, nastavljajući tako tradiciju obilježavanja blagdana Kraljice svete Krunice, što je i jedno od posljednjih proštenja u godini.

Tradicionalno obilježavanje Čiselske nedele započelo je u nedjelju 2. listopada pucanjem budnice Kuburaške udruge Maruševec u 8 i 30 sati, što je ujedno označilo i početak 11. sajma v Maruševcu.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg sajma upriličeno je puštanjem 11 golubova Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja „Varaždin 2011“, u čemu su sudjelovali članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Svečanosti je nazočila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, dok je Sajam otvorio Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koji je pozvao sve okupljene da nakon otvorenja obiđu i podrže vrijedne izlagače Sajma v Maruševcu.

Po otvorenju Sajma, održana je Sveta misa u Župnoj crkvi svetog Jurja u Maruševcu, koju je za sve kuburaše i građane predslavio Saša Jozić, župnik u Odri Sisačkoj i dekan Sisačko – Pešćenički, u društvu domaćeg župnika Krunoslava Milovca i župnika susjednih župa.

Kulturno-umjetnički program KUD-a Klaruš uslijedio je nakon Svete mise, kao i program pristiglih kuburaških društava, prijatelja Kuburaške udruge Maruševec; Društva ročnih možnaristov Rogatec iz Slovenije, Kuburaško društvo “Taborska kubura Hum na Sutli, Športsko kuburaško društvo “Radobojska kubura”, Viteško društvo Svetog križa iz Lobora, Športska kuburaška udruga Cigrovec i Kuburaško društvo “Tri kralja” Jakovlje, Kuburaško društvo “Glasna kubura” Kamenica, Kuburaško društvo, “Prva kubura Višnjica“ te po prvi put Udruge građana “Zrinska garda Čakovec“.

Na kraju manifestacije, predsjednik Kuburaške udruge Maruševec Marijan Fatiga podijelio je svim sudionicima zahvalnice, dok se za dobro raspoloženje svih okupljenih pobrinuo bend Faringaši.

Skip to content