Odaberite
Županijska berba ove godine na Lovrečan bregu

Tradicionalno, Varaždinska županija organizirala je Županijsku berbu, ove godine četvrtu i to u suradnji s Općinom Cestica, a berači su se okupili u nedjelju na izletištu Vinotočja Županić na Lovrečan bregu.

Ovom manifestacijom kojom se označava početak sezone berbi u varaždinskom kraju čuvaju se stari običaji i njeguje tradicija, a Županija na taj način daje daljnju potporu vinarima u njihovom radu te nastojanju da im vina budu što bolja i kvalitetnija.

Ovoga je puta domaćin Županijske berbe koju su uz Županiju organizirali Općina Cestica, županijska Turistička zajednica i TZ Sjever Zagorja bio Marijan Županić, predsjednik Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica.

“Drago mi je da je Županija i ove godine organizirala ovu tradicionalnu manifestaciju kojom se zapravo čuva tradicija i njeguju stari običaji. Okupilo se mnogo uzvanika koji su se primili posla i pomogli Vinotočju Županić u ovogodišnjoj berbi” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Za dobar štimung pobrinuo se tamburaški sastav Kandidati, a za ceremoniju je bio zadužen vincilir Krunoslav Čolo. Nakon dobro obavljenog posla među trsovima, berači su se, sasvim zasluženo, opustiti i družiti uz dobru kapljicu, glazbu i domaće gastro delicije.

Skip to content