Odaberite
Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode od tuče

Varaždinska županija je u ponedjeljak, 8. kolovoza, objavila Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini.

Pravo na podnošenje prijave za potporu imaju poljoprivrednici sa štetama na poljoprivredi i/ili na poljoprivrednom zemljištu, na imovini koja nije osigurana na području gradova Varaždin i Lepoglava te općina Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Bednja, Donja Voća, Maruševec, Vinica, Petrijanec i Cestica, a koji su prijavili štetu sukladno zakonskim odredbama i Pravilniku o Registru šteta od prirodnih nepogoda.

Za potpore poljoprivrednicima osigurano je 5.235.000 kuna. Navedena sredstva osigurana su u državnom proračunu te će nadležno Ministarstvo poljoprivrede, sukladno utvrđenim štetama, Varaždinskoj županiji osigurati odgovarajući novčani iznos za pokriće navedenih šteta.

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od objave Javnog poziva odnosno zaključno s danom 7. rujna 2022. godine.

Zbog olujnih nevremena praćenih tučom i velikih šteta, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak ove godine je dva puta proglasio prirodnu nepogodu od tuče, 31. svibnja i 23. lipnja. Vlada RH je potom donijela Odluku o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča na područjima Varaždinske i još pet županija.

Vijećnici Županijske skupštine su u srpnju usvojili Program potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča na području Varaždinske županije u 2022. godini.

Na temelju toga sada je objavljen Javni poziv, na koji se mogu javiti svi prihvatljivi korisnici kako bi ostvarili odgovarajuće potpore za pokriće šteta. Dodajmo da se poljoprivrednikom smatraju poljoprivredna gospodarstva (PG), obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Javni poziv s uvjetima i kriterijima za dobivanje potpora, kao i obrasci potrebni za prijavu dostupni su na službenim stranicama Varaždinske županije.

Ili preuzmite dokumente:

 

 

 

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini

 

Program dodjele potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini

 

Zahtjev za dodjelu potpora – word format

Skip to content