Odaberite
Sajam tradicija 2022
I ove godine održan je sajam tradicija. Brojne udruge uz naše domaće Udrugu Umirovljenika Općine Petrijanec i Tilia Nova- Udruga za pomoć lokalnoj zajednici (Nova ves u srcu) predstavili su dio rukotvorina koje rade kroz godine djelovanjem u udruzi.
“Tradicija je bila u središtu naše pažnje i ovog Petrova na proštenju. Razmišljajući o tradiciji, čini se kako je o tradiciji sve rečeno, obzirom na broj sajmova, društava, obrta i individualaca koji tradiciju stavljaju u središte svojeg djelovanja u našoj županiji. No, tradicija su prije svega vrijednosti koje oblikuju obitelj, a kasnije i društvo. Pri spomenu tradicije naslućuju se osjećaji ponosa, poštovanja i pripadanja. Prepoznajemo je u običajima, prošlosti i korijenima. Tradicija je važna jer se iz nje razvija kultura. Stoga ju trebamo njegovati i štiti.
Kako tradicija ne bi ostala nešto čega se s nostalgijom prisjećamo, izlagači sajma još su je jednom došli pokazati, uobličenu u jedinstvenim rukotvorinama i domaćim proizvodima.
Posjetitelji sajma imali su jedinstvenu priliku uživati u oblicima, bojama, okusima i mirisima tradicije kao neiscrpne inspiracije. Zahvalni svim sudionicima sajma, upućujemo pozivnicu na tradicijski sajam sljedeće godine.” – rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec
Na ovogodišnjem sajmu tradicija sudjelovale su sljedeće udruge:  Udruga umirovljenika Općine  Petrijanec, Tilia Nova- Udruga za pomoć lokalnoj zajednici(Nova Ves u srcu), Udruga žena “Maruša”, Udruga za očuvanje starih obićaja “Črepičar”, Udruga žena “Preslica” a općina je dala priliku da se predstave i sljedeće udruge:  Društvo distrofičara, invalida, dječje i cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Bedem ljubavi, Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije” Zipka” i izložba proizvoda od meda Udruge “Pčelarstvo online”. Svi oni na neki način djeluju i dio svojih programa izvode na području općine Petrijanec.
Svaka udruga primila je Zahvalnicu za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu tradicija.
Skip to content