Odaberite
MLADA MISA U MAJERJU, MJESTU ŽUPE I OPĆINE PETRIJANEC, VLČ. DOMINIK CESTAR, MLADOMISNIK

Svečano i dirljivo bilo je u nedjelju ispred kapelice Srca Isusovog, gdje je u prijepodnevnim satima svoju mladu misu pod geslom “Radujte se s radosnima, plačite sa zaplakanima!”(Rim 12,15) služio majeršćan Dominik Cestar u zajedništvu sa svojom obitelji, brojnim svećenicima i mještanima.

Na isti je dan održano i tradicionalno proštenje Presvetoga srca Isusovog. Nakon roditeljskog blagoslova, koji su mu ispred kuće podijelili majka Jasna i otac Božidar, Dominik u procesiji je, zajedno s ministrantima i braćom svećenicima, stigao do oltara i započeo svetu misu.

Sretni smo i ponosni što  u našoj Župi Petrijanec slavimo mladu misu.  Ponosni smo što nam je po prvi puta predslavio misu naš mladomisnik Dominik, naš domaći sin iz naše Župe Petrijanec, iz ovoga mjesta naše Župe, iz Majerja. Posebice zahvaljujemo roditeljima našeg mladomisnika Jasni i Božidaru, sestri Nikolini, bakama  Josipi i Katarini, obitelji i kumovima našeg mladomisnika.

Zahvaljujemo svima vama koji ste svojim nesebičnim pomaganjem i podrškom sudjelovali u tome da mladomisnik Dominik dođe do ovoga današnjeg velikog dana. Vlč. Dominik zaređen je za svećenika 11.lipnja ove godine u Varaždinu, u našoj katedrali po rukama našeg biskupa Bože, a u nedjelju smo  kao velika Božja obitelj u našoj Župi zajednički slavili taj događaj i kroz  mladu misu zahvaljivali Bogu. U organizaciju se posebice uključila i naša općina Petrijanec na čelu sa našim načelnikom g. Željkom Posavcem i mnogi naši župljani pod vodstvom župnika Ivana Sakača.

Dragi Dominik Cestar,
Zahvalan sam ti što sam mogao biti jedan mali dio, kotačić točnije zupčanik u mehanizmu koji je sudjelovao i organizirao logistički ovo prekrasno euharistijsko slavlje. Hvala što si odabrao baš današnji dan, kada je proštenje u Majerju da proslaviš mladu misu sa svima nama vjernicima. Danas je važan dan ne samo za našu Župu nego i za cijelu lokalnu zajednicu.
Čestitam ti i neka te prati Božji blagoslov!
Budi čovjekoljubiv i milosrdan! Budi blag i strpljiv! Suosjećaj sa svakom ljudskom patnjom! Obilazi i tješi bolesnike! Pomaži sirotama! Žali grješnike! Podnosi, veledušno, velike i male, ljudske slabosti! – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

 

 

Skip to content