Odaberite
Načelnik Posavec sudjeluje na Akademiji za politički razvoj

Akademija za politički razvoj se održava u Slavonskom Brodu i Cresu kamo se prijavilo 150 zainteresiranih iz Hrvatske, od koji je 40-ak pozvano na intervju te ih je 20 je upalo u APR Generaciju 2022. Političku akademiju, među kojima je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

U sklopu Akademije održavaju se predavanja sudionika te predstavnika APR-a, kao i obilazak znamenitosti i razvojnih projekata u organizaciji Grada Slavonskog Broda. Također, planirane su i brojne radionice i rasprave, kao i pub kvizovi. Između ostalog, organiziran je i obilazak Industrijske zone Đuro Đaković te se na tu temu održava i panel.

Predavači i panelisti su priznati profesionalci i stručnjaci za teme na lokalnoj razini. Po završetku programa, uspješnim polaznicima bit će uručene diplome, a sudionici imaju mogućnost sudjelovanja i na drugim događanjima Akademije za politički razvoj.

Drugi dio seminara održati će se na Cresu u lipnju, a cijeli program sastoji se od četiri glavna događaja koji će polaznici ove generacije polaziti.

Na Cresu je održan drugi po redu seminar Akademije za politički razvoj (APR) na temu „Politička i javna komunikacija“, čemu je prisustvovao načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Program drugog po redu seminara APR-a sadržavao je predavanja, razgovore, izlaganja i radionice o temama vezanim uz političku komunikaciju, medijski nastup, digitalnu transformaciju medija i marketinga te odnosima s javnošću. Seminar se održavao u Palači Moise na Cresu. Akademiju za politički razvoj polaze sudionici iz različitih sektora: civilno društvo, javna uprava, mediji i odnosi s javnošću, obrazovanje i znanost, politika, poslovni sektor, umjetnost.

– Politika na lokalnoj razini mora biti kolektivna djelatnost i svi u tom kolektivu moramo biti usmjereni ka donošenju Odluka koje će pomoći u rješavanju problema prije svega naših mještana na lokalnoj razini a na regionalnoj razini takve Odluke moraju pozitivno utjecati i na cijelo društvo. No u kolektivu, naravno, ima podosta i različitih razmišljanja i dijametralno suprotnih stavova i načela s kojima krećemo prema donošenju odluka i upravo zato je vrlo važno znati kako komunicirati, kojim se mehanizmima poslužiti kako bismo uspjeli premostiti različitosti i pomiriti stavove, a s ciljem donošenja odluka čija će primjena rezultirati kvalitetnim i dobrim rješenjem za sve građane. Posebno je zanimljiva bila radionica o kriznoj komunikaciji gdje smo se morali prilagoditi različitim situacijama iz poslovnog i privatnog života. Vrijeme koje je pred nama traži stvaranje novih modela komunikacije a životni ritam natjerao nas je na učenje u hodu, na brze prilagodbe i donošenje odluka na dnevnoj razini a to znači i snositi odgovornost. – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Inače, godišnji program APR-a jednogodišnji je edukacijski ciklus namijenjen liderima i profesionalcima mlađe generacije iz različitih sektora društva. Program se provodi uz podršku Vijeća Europe, a Akademija za politički razvoj je jedna od 21 članice Udruženja škola za političke studije Vijeća Europe. Teme seminara obrađuju stanje suvremene demokracije i participacije, političke ideologije i ekonomsku politiku, društvene rascjepe, javne politike, medije i političku komunikaciju, i slično. Posebna pažnja na seminarima posvećena je interakciji između polaznika kroz usmjeravane rasprave i praktične radionice. Akademija za politički razvoj (APR) je udruga koja primarno provodi programe edukacija i povezivanja mladih lidera i profesionalaca iz različitih sektora.

Skip to content