Odaberite
U groblje u Petrijancu uloženo milijun kuna u zadnje tri godine

Groblje u Petrijancu trebalo bi postati, kako je naglasio načelnik Željko Posavec, reprezentativno mjesto posljednjeg počivališta mještana nakon što obnovimo grobnu kuću.

Završeni su radovi na postavljanju betonskih opločnika i rubnjaka, ali i radovi na vodovodnim i električnim instalacijama vrijednosti 333.790,36 kuna.

– Mi smo s ovim projektom u groblje uložili milijun kuna u zadnje 3 godine. Radi se o prvoj fazi projekta koji je financirao LAG Sjeverozapad. Napravili smo dvije staze, obnovili ogradu, posadili novi zelen nasad tuja. Nastavili smo projekt i napravili i treću stazu, s rasvjetom. Napravili smo i novu vodovodnu mreža koja se proteže do drugog dijela groblja. Ti su radovi vrijedni oko 350 tisuća kuna. Temeljem javnog natječaja tvrtka iz Čakovca, Gradax je bila izvođač. Radovi su završeni u roku – rekao je načelnik Posavec.

Dražen Igrec, direktor Gradaxa, dodao je da su radovi na uređenju groblja obuhvatili iskop materijala, navoz i uređenje okoliša s opločnicima, a radovi su izvedeni u mjesec i pol dana.

Načelnik Posavec najavio je nastavak uređenja groblja.

– Dosad napravljeno je dvije trećine onog projekta koji smo zacrtali na početku mojeg prvog mandata, da ćemo napraviti na groblju. Nedostaje nam još obnova grobne kuće, projekt koji trenutno odrađujemo projektnu dokumentaciju. Važno je napomenuti i parkirna mjesta na susjednim parcelama koje smo otkupili, 47 parkirnih mjesta, gdje nam je LAG Sjeverozapad odobrio oko 290 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo iduće godine odraditi i parkiralište, asfalt, odvodnju, dio rasvjete. Imat ćemo reprezentativno mjesto posljednjeg počivališta naših mještana – kazao je Posavec

 

Skip to content