Odaberite
Župan Stričak, u pratnji načelnika Posavca, obišao gradilište u Bombellesovoj ulici u Majerju

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog obišao radove na područjima Općina Sračinec, Petrijanec i Cestica ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna. Obilasku su se pridružili i načelnici spomenutih općina Božidar Novoselec, Željko Posavec i Mirko Korotaj te predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Krunoslav Lukačić.

Načelnik Općine Petrijanec je poručio kako Općina ima potpisan ugovor na 300 tisuća kuna s PDV-om u ovoj fazi radova, a 25 posto se sufinancira iz općinskog proračuna.

– Očekujemo da će u ove dvije godine prometnica biti u potpunosti završena. Tijekom izrade Prostornog plana koji je bio prošle godine napravili smo novu stambenu zonu u Majerju i očekujem da ćemo krenuti i sa sanacijom te prometnice koja je još uvijek poljski put. Radi se ukupno o 300m ceste koja se nalazi u naselju Majerje na području Općine Petrijanec – komentirao je Posavec.

Zadovoljstvo radovima su iskazali i načelnici općina pa je tako načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec naglasio kako je ova dionica koja se trenutno radi na području Općine vrlo važna jer povezuje Općine Sračinec i Petrijanec sa središtem županije, a upravo je taj dio poznat po velikoj gustoći prometa.

– Ova prometnica bit će od velike koristi, služit će kao alternativni pravac državne ceste D2, a ovaj projekt obuhvaća trogodišnje rješenje. Veseli me što smo nastavili sa ovim radovima i iskreno očekujem da će početkom iduće godine projekt biti gotov -veli Novoselec te se zahvalio županu i ravnatelju ŽUC-a na ulaganju.

Skip to content