Odaberite
Održan tečaj osnovnih postupaka oživljavanja uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora

Jučer je u Općini Petrijanec održan tečaj osnovnih postupaka oživljavanja uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora Zoll AED+. Tečaj je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin. Cilj osposobljavanja u ovom programu je prepoznavanje stanja koja ugrožavaju život, pravovremeno pozivanje hitne medicinske pomoći, primjena postupaka oživljavanja i znati primijeniti AVD uređaj. Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja provode se u okviru prve pomoći u slučajevima kada neka osoba doživi iznenadni zastoj rada srca i/ili disanja do dolaska radnika izvanbolničke hitne medicine.

Svrha edukacije je podizanje svijesti javnosti o važnosti znanja i vještina iz prve pomoći kako bi se spasilo što više života, a cilj je da polaznici steknu osnovna znanja i vještine iz prve pomoći. Nakon završenog tečaja polaznici znaju primijeniti osnovne postupke održavanja života i znaju primijeniti automatski vanjski defibrilator.

Na području Općine Petrijanec osposobljeno je 14 osoba za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, 9 vatrogasaca i 5 djelatnika Općine i Prirode d.o.o. Ormarić s uređajem postavljen je u ambulanti u Petrijancu.

Ovo je popis ljudi koji su u Općini Petrijanec osposobljeni za upotrebu AVD uređaja:

  1. Željko Posavec
  2. Ankica Košić
  3. Denis Šincek
  4. Nikola Cingesar
  5. Josip Horvat
  6. Nataša Šincek
  7. Maja Kovaček
  8. Mihael Šincek
  9. Marin Novoselec
  10. Robert Košutar
  11. Martina Gazdek
  12. David Bačan
  13. Maja Plemenčić
  14. Mihael Ivek
Skip to content