Odaberite
Odobreno dodatnih 100.000,00 kuna za društveni dom u Strmcu Podravskom

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU početkom ove godine odobrilo je 100.000,00 kuna kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. godinu za projekt „Sanacija krovišta i uvođenje grijanja u društvenom domu Strmec Podravski.“

Ovim projektom sanirali su se nužni dijelovi krovišta te se adekvatno zaštitila zgrada od daljnjeg propadanja. Kroz projekt se izvršila zamjena dotrajalog glinenog pokrova s izvedbom temeljnog gromobranskog krovnog razvoda sa spojem u temeljeno tlo. Sastavni dio krovišta je i odvodnja krovnih voda koja je adekvatno riješena osnovnim limarskim radovima. Također, uveden je i plinski sustav grijanja u postojeću zgradu. Odrađenim aktivnostima produljio se vijek trajanja ove građevine za minimalno dodatnih 20 godina.

Radove je izvodila tvrtka OPREMA-PIT d.o.o. iz Ludbrega. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 623.748,75 kn. Ovo je samo još jedan u nizu od projekata kojim Općina Petrijanec ulaže u obnovu zgrada javnih i društvenih namjena, a sve u cilju podizanja kvalitete života i standarda svih mještana općine – navodi načelnik Željko Posavec.

23. prosinca 2021. godine potpisan je Dodatak I. Ugovora o financiranju temeljem kojeg je odobreno dodatnih 100.000,00 kuna za društveni dom u Strmcu Podravskom. Stoga ukupno sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznosi 200.000,00 kuna.

Zahvaljujem Ministarstvu na odobrenim dodatnim sredstvima za društveni dom u Strmcu Podravskom te ćemo i u narednoj 2022. godini pratiti natječaje te prijavljivati nove projekte za sufinanciranje – poručio je načelnik Željko Posavec.

Skip to content