Odaberite
Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin doniralo defibrilator Općini Petrijanec

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas uručila je načelniku Općine Petrijanec Željku Posavcu poluautomatski vanjski defibrilator (AVD/AED) vrijednosti  oko 11.000,00 kuna. Rezultat je to odlične zajedničke suradnje, a sve u cilju povećanja zdravstvene sigurnosti mještana na području općine.

AVD uređaj je jednostavan, prenosivi električni uređaj koji se koristi za defribrilaciju srca u slučajevima iznenadnog srčanog zastoja. Uređaj automatski analizira srčani ritam, a u slučaju potrebe preporučuje defribrilaciju. AVD uređaj isporučuje preporučeni električni šok kojim se srcu isporučuje kontrolirana električna energija s namjerom da se uspostavi srčana funkcija. U tijeku svog rada koristi glasovne, zvučne i tekstualne upute. Srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen.

AVD uređaj postavit će se na javno mjesto u općini Petrijanec kako bi bio dostupan mještanima u slučaju potrebe, a Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin provest će i besplatnu edukaciju određenog broja osoba/laika s područja općine kako bi se osposobili za rukovanje u slučaju potrebe.

Skip to content