Odaberite
Kulturno umjetnička suradnja

Priča govori o  odličnoj suradnji mladih, perspektivnih umjetnika sa područja Općine Petrijanec koji su se okupili s ciljem stvaranja kratkometražnog animiranog filma pod nazivom „Nigdar ni bilo“.  Autorica filma, Mateja Štefinšćak , magistrica je animiranog filma i nove medije koja je svoje školovanje završila na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.  Do sada je napravila nekoliko edukativnih kratkometražnih filmova, oslikvala murale , intenzivno radila na dječjim radionicama za stop- motion i film te je kao studentica predvodila likovnu koloniju na otvorenom  na različitim lokacijama Općine Petrijanec.  Glavna je ideja ovog animiranog filma predstavljanje lokalnog  prostora i ljudi koji u njemu žive na poseban i slikovit način, te doticanje teme sve češćeg iseljavanja iz sela u druge države i gradove.

Značaju ovog kulturnog projekta uvelike doprinose članovi tamburaške sekcije KUD-a Petrijanec  pod vodstvom Franje Plantaka, koji su se pobrinuli za glazbenu stranu priče uvježbavši i snimivši dvije skladbe u studiju. Skladbe su to koje promoviraju bogatstvo folklornog Petrijanečkog kraja  te sam KUD koji ove godine obilježava svoju 25. godišnjicu postojanja.

Fim bi trebao bit završen krajem ožujka ove godine.

Suradnja će razultirati promoviranjem filma po filmskim festivalima diljem svijeta gdje će zaljubljenici u medijsku umjetntost imati prilike upoznati  manje poznate tradicionalne skladbe Petrijanečkog kraja  te problematiku propadanja ruralne sredine Zagorskog kraja.

Snimku naših tamburaša možete preslušati ovdje :

 

 

 

Skip to content