Odaberite
25.godina postojanja Kulturno umjetničkog društva Općine Petrijanec – redovna skupština KUD-a

Članovi KUD-a Općine Petrijanec održali su u nedjelju 9.veljače 2020.g. u Društvenom domu Petrijanec godišnju Skupštinu. ŽVS Erato pod vodstvom gđe. Melite Bešvir izvele su himnu, a nakon toga se minutom šutnje odala počast preminulim članovima KUD-a, kao i poginulim braniteljima RH. Skupštinu je otvorila predsjednica KUD-a gđa. Natalija Ivančić te pozdravila prisutne članove KUD-a i goste: načelnika Općine Petrijanec g.Željka Posavca, predsjednika Općinskog vijeća g.Martina Evačić, vijećnicu Općinskog vijeća Općine Petrijanec Ines Krobot, predsjednika ZKUU Varaždinske županije g.Zlatka Peharda, te predstavnike Udruge umirovljenika, KUD-a Kaštel Pribislavec, DVD Petrijanec, DVD Strmec Podravski, Konj moj prijatelj, Petrijanečki Kurenti. Skupštini je nazočila i gđa.Miljenka Križnjak ispred Radia Megatona.

Daljnji tijek Skupštine je vodio dopredsjednik KUD-a g.Zvonko Kurečić, a zapisnik je vodio g.Alen Pajan. Martina Gazdek u ime verifikajcijskog povjerenstva utvrđuje da je prisutan dovoljan broj punoljetnih članova  KUD-a kako bi sve odluke Skupštine bile pravovaljane.

Jednoglasno je prihvaćeno razrješenje gđa.Ivanke Gazdek na mjesto člana Upravnog odbora KUD-a, kao i na mjesto tajnice KUD-a. Upravni odbor je predložio gđa.Kristinu Jurjak na mjesto člana upravnog odbora, a na mjesto tajnika g.Alena Pajan. Prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni.

Voditelji sekcija podnijeli su izvješća o radu svojih sekcija i to redom gđa.Ivanka Gazdek za dramsku sekciju, gđa.Sanja Rojc za folklornu sekciju, g.Franjo Plantak za tamburašku sekciju, a gđa.Melita Bešvir u ime ŽVS Erato. Ujedno su iznijeli i planove rada za 2020.g. Izvješće o financijskom poslovanju KUD-a podnijela je gđa.Marija Leskovar, a Nadzornog odbora g.Nenad Klaneček.

Predsjednica KUD-a gđa.Natalija Ivančić naglašava kako je ove godine 25.godina postojanja KUD-a te da će se osim već tradicionalnih ,,Liepih cajtov s KUD-m“ i Božićnog koncerta, organizirati i tematski nastupi kao što su Večer dječjeg folklora, Večer folklora i tambure, Večer glume i cjelovečernji koncert kojim bi se objedinila i 5.godina postojanja ŽVS Erato. Cilj KUD-a je da svaka sekcija ove godine bude sudionik na smotrama ZKUU Varaždinske županije. Pratit će se natječaji i prijavljivati projekti kako bi se došlo do dodatnih izvora financiranja. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

KUD Općine Petrijanec podijelio je zahvalnice donatorima koji su pomogli u organizaciji događaja „Lijepi cajti s KUD-om 2019.“. Zahvalnice su dobili NTL d.o.o., NIKA konstrukcije d.o.o., Niskogradnja Huđek, Fanon d.o.o., Caffe bar Filip, Restoran-Pizzeria 4M, MCI trade, Elektro plus d.o.o., OPG Ivan Golubić, PG Bistrović, Kolačić sreće, OPG Zvonko Šincek, Cvjećarski obrt Mimoza, Agroprom Patrčević, Potočnjak promet, DIV plastic d.o.o., TO Patricija, Trgovina Petra, Pekara Prenkii, Prijevoz i trgovina Mladen Hošnjak. Donatorima koji nisu mogli prisustvovati Skupštini bit će naknadno uručene zahvalnice.

Načelnik Općine Petrijanec g.Željko Posavec pozdravio je  članove KUD-a i goste, te zahvalio Udruzi na radu. Istaknuo je da su prošle godine rebalansom osigurali veća financijska sredstva ,a i ove godine  KUD će dobiti sredstva sukladno natječaju za udruge i naravno stavci u proračunu. Općina redovito prijavljuje KUD na razne natječaje, pa se tako za jedan prijavljeni projekat nada pozitivnom odgovoru jer su tražili dodatnu dokumentaciju.

G.Zlatko Peharda u ime ZKUU Varaždinske županije i KUD-a Maruševec pozdravlja sve prisutne, pohvaljuje rad KUD-a i sugerira da više ističemo bogatstvo folklora Petrijanečkog kraja kojeg je zapisao etnomuzikolog Vinko Žganec, a VFA je sa Petrijanečkom skladbom osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju folklornih ansabala 2019.g. Snimka nastupa se može vidjeti na Youtubu.

G.Franjo Oreški iz KUD-a Kaštel Pribislavec pohvaljuje rad KUD-a i nudi pomoć koreografija međimurskog kraja.

Skupština je s time bila gotova, te je predsjednica pozvala sve prisutne na druženje koje je KUD pripremio.

 

 

                                                             Predsjednica KUD-a

                                                                   Natalija Ivančić

Skip to content