Odaberite
Održana predstava „Kak je počel brak na mojem dvorišču“

Projekt KREATIVNI SENIORI koji zajednički provode Općine Donja Voća i Vinica odobren je 2018. godine unutar programa KULTURA 54+ i financira se iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine u ruralnim područjima i to uspostavom Otvorenih kulturno kreativnih studija u Donjoj Voći i Vinici za provođenje radionica. U okviru projekta uspostavljena je mreža partnerskih općina tako da su u projekt odnosno radionice uključeni i korisnici susjednih općina Maruševec, Cestica, Petrijenec , Sračinec i Vidovec.

Projektom planiran i odobren višemjesečni rad mentora sa ciljanim skupinama a dio projekta, točnije dramska predstava održana je 06. rujna pred punom dvoranom DVD-a Petrijanec. Nakon uspješnice „Čekanje tramvaja u Marčanu“ sudionici dramske radionice pripremili su ovog puta predstavu naziva „Kak je počel brak na mojem dvorišču“, sastavljenu od niza svakodnevnih komičnih situacija, od dugotrajnog sudskog spora za komadić zemlje, zapleta i raspleta u odnosu ne tako mladog ljubavnog para koji bi brakom trebao riješiti problem spornog zemljišta, a nisu izostale ni ostale dogodovštine obitelji Klopotec i Papučarić, službenog mjernika-geodeta, poštara Mireka i naravno Sopekica, zaduženih da svadba prođe u što boljem raspoloženju, čime su dobro nasmijali sve prisutne.

Posebno priznanje „glumci“ su dobili od svog mentora i voditelja Jana Kerekeša koji je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku raditi s „ovim dragim ljudima“ pohvalio što su u samo 45 sati uspjeli pripremiti i uvježbati jednosatnu predstavu.

Načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec, također je sa zanimanjem pratio predstavu, a na predstavi su bili prisutni i vijećnici općinskog vijeća Općine Petrijanec.

Nadica Matečko,Ivanka Gazdek, Tajana Hohnjec i Pavao Mihalić sudjelovali su na dramskim radonicama.

Skip to content