Odaberite
U PREDIVNOM PRIZORU UŽIVALI I MLADI I STARI – u Petrijancu podignut balon “Svečanost cvijeća”

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije, u Petrijanecu je podignut i prezentiran balon Varaždinske županije “Svečanost cvijeća”. U predivnom prizoru uživali su brojni građani, kao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, župan Varaždinske županije Radimir Čaćić, zamjenik župana Tomislav Paljak, ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini i općinski vijećnici Općine Petrijanec.

Balon Varaždinske županije pod imenom „Svečanost cvijeća“ prvo je umjetničko djelo na svijetu koje krasi balon i koje je preletjelo Alpe, a proteklo je iz kista jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara naive našeg Ivana Rabuzina.

Kao šareni leteći ambasador naš balon zaokuplja maštu gledatelja te predstavlja Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku na svim važnijim natjecanjima i balonaškim okupljanjima diljem svijeta, prenoseći duh Varaždinske županije, njenih prirodnih ljepota te zavidne kulturne baštine.

Podizanje balona upotpunili su svojim nastupom i  pripadnici Husarske garde Varaždinske županije, a zahvaljujemo se Vatrogasnoj zajednici Općine Petrijanec i svim vatrogascima prisutnim na podizanju balona kao i svim posjetiteljima koji su uživali u ovom atraktivnom dizanju balona na igralištu Nk Orača.

Skip to content