Odaberite
Podjela paketa humanitarne pomoći FEAD

U tijeku je završna podjela humanitarnih paketa putem projekta koji je financiran iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebnije – FEAD, odobrenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin kao partner Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec koji je nositelj projekta.

Humanitarne pakete hrane i higijene primilo je sveukupno 1.900 najpotrebitijih korisnika koji su primatelji zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin. Prioritetna skupina korisnika utvrđena kriterijima projekta su samci i kućanstva primatelja zajamčene minimalne naknade kojima je to pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb. Paketi hrane i higijene prilagođeni su dobi primatelja i to za odrasle osobe, za djecu od 5 do 15 godina te djecu od 0 do 4 godine starosti.

Ukupna vrijednost podijeljenih paketa je oko 500.000,00 kn a projekt ukupne vrijednosti 5.079.889,49 kuna provodi se u četiri županije.

Podjela je započela početkom prosinca 2018. godine i to na području grada Varaždina te u općinama Beretinec, Cestice, Jalžabeta, Gornjeg Kneginca, Petrijanca, Svetog Ilije, Sračinca, Trnovca, Vidovca, i Vinice.

 

Zahvaljujemo se Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin.

 

Završna podjela paketa u sklopu projekta “Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku”

 

 

 

 

dav

Skip to content