Odaberite
Vatrogasci VZO Petrijanec održali redovnu sjednicu Skupštine

Nakon održavanja redovnih sjednica skupština vatrogasnih društava u Novoj Vesi su u subotu 23.ožujka, svoju sjednicu održali i članovi Skupštine Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec. Uz goste iz susjednih vatrogasnih zajednica sjednici je prisustvovao i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nakon usvojenog dnevnog reda izabrano je radno voditeljstvo, a sjednicu je vodila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek. Izvješće o radu podnio je tajnik Tomislav Križnjak a uz mnogobrojne aktivnosti valjda istaknuti da su u prošloj godini nabavljena dva vatrogasna vozila za DVD Strmec Podravski te DVD Nova Ves te je započela rekonstrukcija i nadogradnja vatrogasnog doma u Družbincu. Izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju podnio je blagajnik Stjepan Papec, izvješće nadzornog odbora predsjednik istog Pavao Posavec a izvješće verifikacijskog povjerenstva Maja Plemenčić. Predstavljeni su i plan rada te financijski plan za 2019. godinu a sva izvješća i planovi prihvaćeni su od strane članova Skupštine jednoglasno.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Željko Posavec koji se zahvalio na suradnji svim društvima koja su uz primarne vatrogasne djelatnosti, sudjelovali i na svim ostalim aktivnostima te humanitarnim, sportskim i društvenim manifestacijama koje je organizirala Općina Petrijanec. Istaknuo je kako je Općina Petrijanec u 2018.-oj godini izvojila 228.000,00 kn za Vatrogasnu zajednicu. U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije vatrogascima je na njihovu radu čestitao Robert Kovačić istaknuvši da članovi VZO Petrijanec dobro i aktivno sudjeluju u radu VZŽ kao i u aktivnostima Muzeja hrvatskog vatrogastva. U ime VZO Vidovec obratio se počasni predsjednik Antun Kruhek u ime VZO Maruševec predsjednik Zdravko Kukec čestitavši na postignućima u prošloj godini. Predsjednik DVD-a Svibovec Podravski zaželio je petrijanečkim vatrogascima uspjeh u daljnjem radu uz još više zajedničkih aktivnosti dok se predsjednik VZO Cestica Darko Majhen osvrnuo na izuzetnu dugogodišnju suradnju vatrogasnih zajednica koja je rezultirala mnogim zajedničkim aktivnostima od kojih valja spomenuti zajedničku organizaciju Međuopćinskog natjecanja VZO Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec koje će se ove godine održati po šesti put. Na samom kraju predstavnik Vatrogasne zajednice županije Robert Kovačić dodijelio je diplomu za zvanje počasni vatrogasni časnik dugogodišnjem i veoma aktivnom članu DVD-a Nova Ves Stanislavu Mikuleku.

 

Skip to content