Odaberite
Novo vozilo DVD-u Nova Ves predano na redovnoj godišnjoj skupštini

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Ves održalo je u subotu 2. ožujka svoju 98. redovnu sjednicu Skupštine. Netom prije sjednice predsjedniku DVD-a Nenadu Tomašeku načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec predao je ključeve novog kombi vozila Ford Transit koje je nakon toga blagoslovio velečasni Ivan Sakač, župnik Župe Petrijanec. Ukupna vrijednost ovog vozila je oko 100.000,00 kn od čega je Općina Petrijanec iz iz proračuna osigurala iznos od 90.000,00 kn. Nakon vozila za DVD Strmec Podravski, ovo je drugo vozilo predano ove godine vatrogascima na području VZO Petrijanec.

Svečanost je uz predstavnike lokalne vlasti, goste iz mnogobrojnih vatrogasnih organizacija te udruga, nastavljena redovnom sjednicom Skupštine DVD-a koju je otvorio predsjednik Nenad Tomašek, a vodilo radno voditeljstvo kojim je predsjedao tajnik Stjepan Jovan. Izviješće o radu podnio je predsjednik a izvješće o operativnom djelovanju zapovjednik Krunoslav Jovan. Financijsko izvješće pročitao je tajnik dok je izvješće Nadzornog odbora podnio njegov predsjednik Stanislav Mikulek a izvješće verifikacijskog povjerenstva podnio je Luka Presečki. Iz izvješća o radu valja istaknuti pad broja intervencija, koji se bilježi i na području cijele općine te iznimne rezultate natjecateljskih ekipa a pogotovo djece, koje su prošle godine osvojile desetak pehara na raznim natjecanjima. Nakon izvješća, predstavljeni su plan rada i financijski plan a sve navedeno članovi Skupštine usvojili su jednoglasno. Podijeljena su priznanja članovima dječjih ekipa kao i njihovim mentoricama Nadici Matečko i Sanji Martinčević a posebne plakete za dugogodišnji rad i doprinos u društvu primili su najstariji članovi, gotovo devedesetogodišnjaci,  Antun Mikulek i Josip Vučković. Četvero članova primilo je brončane vatrogasne plamenice, troje brončane vatrogasne medalje dok je Stanislav Mikulek primio spomenicu vatrogasni veteran.

Također, podijeljene su zahvalnice Općini Petrijanec, načelniku Općine, VZO Petrijanec i vatrogasnim društvima za pomoć pri nabavci vozila kao i velečasnom Ivanu Sakaču. Na samom kraju prisutne je pozdravio načelnik Željko Posavec čestitavši društvu na radu te najavio i ulaganje u energetsku obnovu društvenog doma te postavljanje novih vrata na vatrogasno spremište. U ime Vatrogasne zajednice općine Petrijanec te Vatrogasne zajednice Varaždinske županije članove i goste pozdravila je predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek pohvalivši rad na preventivi koji je rezultirao malim brojem intervencija ali i rad s najmlađim članovima te ostalim natjecateljskim ekipama. Kao član Općinskog vijeća prisutne je pozdravio Roman Strelec a u ime DVD-a Svibovec Podravski njihov predsjednik Marijan Videc.

Skip to content