Odaberite
Petrajski fašnik počeo predajom ključa Općine i podizanjem zastave

Na ulicama Petrijanca sutra će se održati fašnička povorka, na kojem se očekuje nastup oko 350 karnevalista i fašnika iz okolice Varaždinske županije ali i iz susjedne Slovenije.

No, možemo reći da je “Petrajski fašnik” počeo – nakon kratkog mimohoda, u kojem su sudjelovali članovi udruge “Petrajski kurent” i  članovi susjedne “fašničke” udruge “Črna sraka” Sračinec,  načelnik Općine Petrijanec Posavec Željko, simbolično je Općinu Petrijanec predao na upravljanje Udruzi “Petrajski kurent” kojema je uručen “ključ” Općine te je tom prigodom podignuta i zastava udruge.

Okupljanje svih koji žele sudjelovati u povorci bi će 23. veljače (subota) 2019.g. od 14:30 sati ispred OŠ Petrijanec. Povorka kreće u 15:00 sati od OŠ Petrijanec, pa sve do Društvenog doma u Petrijancu.

Program počinje od 17:00 sati okupljanjem na Trgu Svetog Petra kod Društvenog doma u Petrijancu, a program vodi Jan Kerekeš te se nastavlja od 19:00 sati fašničkom zabavom i plesom uz glazbeni sastav LUĐACI.

Zbog manifestacije “Petrajski fašnik” u subotu 23. veljače od 15:00 do 16.30 sati bit će privremeno zatvorena dionica državne ceste D2.

Radi nesmetanog odvijanja povorke, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin osigurati će trasu kretanja povorke te pratnju. Od 15 do 16.30 sati privremeno će promet regulirati dionicom Nova Ves Petrijanečka – Zelendvor.

Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da u navedeno vrijeme poštuju privremenu signalizaciju prometa te da se pridržavaju uputa policijskih službenika.

Skip to content