Odaberite
Parterno uređenje groblja u Novoj Vesi i obnova grobne kuće

U Općini Petrijanec u tijeku još jedna značajna investicija a ovoga puta radi se o obnovi groblja u Novoj Vesi i ukupnoj vrijednosti radova 561 tisuća kuna. Kako je pojasnio načelnik Općine, SDP-ov Željko Posavec, radovi na spomenutom groblju predviđaju rekonstrukcija ograde s novo posađenim tujama kao i gradnju staza od tlakavaca. No, to je samo dio opsežnih radova na uređenju groblja.

-Također, slijedi obnova grobne kuće na kojoj će se zamijeniti prozori, uvesti klimatizacija (grijanje – hlađenje sustav), obnoviti sanitarni čvor, postaviti nove podne keramičke pločice i obojiti fasada (ovojnica) zgrade. Na taj način podići ćemo standard i infrastrukturu koja će biti pripremljena za ono što slijedi u drugoj fazi – kazao je Posavec najavljujući da u drugoj fazi slijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa susjedne parcele koja je u vlasništvu RH-a a sve u cilju dodatnih ulaganja u groblje u Novoj Vesi.

– Što se tiče ove prve faze vrijednost radova koji su u tijeku je 560.000,00 kuna. Podsjetio je da mještani Općine Petrijanec plaćaju najmanju grobnu naknadu od svih komunalnih tvrtki u županiji a da će nakon obavljenih radova imati uređenije i ljepše groblje.

-Više neće biti blata na groblju, formiranjem novih staza okolo istočne, zapade i južne strane groblja dobiva se bolja povezanost sa svim dijelovima groblja. Također, uredili smo u potpunosti katastar groblja – zaključio je načelnik. Osim na groblju u Novoj Vesi planiraju se i radovi na uređenju groblja u Petrijancu. Program uređenja tog groblja prijavljeno je na mjeru 7.4.1. LAG-a Sjeverozapad, gdje se očekuju isti zahvati kao i na groblju u Novoj Vesi.

 

Skip to content