Odaberite
Vatrogasnim natjecanjem završeni Dani Općine Petrijanec

Već osmu godinu zaredom vatrogasci iz DVD-a Nova Vas domaćini su atraktivnog natjecanja sa starim zaprežnim špricama koje se ove godine održalo 2. srpnja na igralištu PŠ Nova Ves. Uz ekipe iz Varaždinske županije natjecali su se i vatrogasci iz Međimurja te ženska ekipa PGD Desenci iz Slovenije čime ovo natjecanje unazad nekoliko godina poprima i međunarodni karakter.

U prvom dijelu sudjelovala su djeca od 6-12 godina, u muškoj i ženskoj kategoriji. Ukupno je nastupilo jedanaest dječjih ekipa od čega pet muških i šest ženskih. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji  osvojio je DVD Kuršanec, drugo DVD Ladanje Donje a treće DVD Gojanec. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile male vatrogaskinje iz DVD-a Tužno, drugo mjesto osvojio je DVD Zbelava a treće DVD Nova Ves.

Nakon nastupa najmlađih vatrogasaca red je došao da stariji pokažu svoje vještine rukovanja zaprežnom špricom kakve su se koristile prije više od stotinu godinu. U kategoriji odraslih natjecale su se tri ženske ekipe te jedanaest muških ekipa. U ženskoj kategoriji najboljima su se pokazale vatrogaskinje iz DVD Kuršanec, drugo mjesto osvojile su domaće cure iz DVD Nova Ves dok su treće bile članice PGD Desenci. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je DVD Svibovec Podravski, drugo DVD Kuršanec a treće DVD Maruševec.

Priređena je i prigodna tombola na kojoj je podijeljeno tristotinjak nagrada za koje su bili zaslužni brojni sponzori a najmlađi posjetitelji mogli su uživati u zabavnom parku.
Nakon završetka natjecanja prisutnima su se obratili predsjednik DVD-a Nova Ves Nenad Tomašek, predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek,v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec te Ivanka Divjak, predsjednica VMO Nova Ves.

Pehare i medalje najboljima je podijelio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je istaknuo zadovoljstvo održavanjem ovakve manifestacije jedinstvene ne samo na području općine nego i županije te je zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji natjecanja.

Ovim natjecanjem na kojem je sudjelovalo 250 vatrogasaca u dobi od šest pa do preko osamdeset godina, završio je bogat i raznolik program u povodu obilježavanja Dana Općine Petrijanec koji je započeo još 10. lipnja memorijalnim nogometnim turnirom „Jovan, Hanžek, Tenko“ u organizaciji UDVDR Kluba Petrijanec a nastavio se 17. lipnja proslavom 80. godišnjice postojanja DVD-a Strmec Podravski. 22. lipnja održana je humanitarna manifestacija „Za Mihu“ na kojoj je prikupljeno više od 20.000,00 kn za potrebe liječenja 17-godišnjeg Emanuela Mihalića.

Istog dana vatrogasci VZO Petrijanec u Novoj Vesi izveli su javnu pokaznu vježbu. 25. lipnja bio je najviše popunjen događanjima – održan je ribički „Kup Općine Petrijanec“ u organizaciji SRU Općine Petrijanec, u Zelendvoru su održane već tradicionalne 21. konjičke igre, DVD Družbinec u približio je svoj rad mještanima na „Danima otvorenih vrata“ a NK Orač proslavio je 70. godina djelovanja.

27. lipnja KUD Petrijanec u društvenom domu u Strmcu Podravskom predstavio se svojim izvedbama na manifestaciji pod nazivom „Liepi cajti s KUD-om Petrijanec“.

29. lipnja, na sam Dan Općine odnosno „Petrovo“ uz nezaobilazno proštenje, luna park i večernja druženja uz glazbeni program, na sajmu tradicija svojim rukotvorinama predstavile su se članice udruge Petrovke. Dan kasnije, u organizaciji KK Petrijanec odigrana je košarkaška utakmica „Stari“ – „Mladi“ dok je u nedjelju 2. srpnja završena proslava Dana Općine već spomenutim vatrogasnim
natjecanjem u Novoj Vesi.

Skip to content