Odaberite
Provedeni Liepi cajti s KUD-om Petrijanec

Još jedna u nizu manifestacija povodom „Dana Općine Petrijanec“ održana je u utorak, 27. lipnja u Društvenom domu u Strmcu Podravskom. Članovi Kulturno umjetničkog društva Petrijanec počastili su svoje sumještane bogatim i raznolikim programom koji je započeo nastupom tamburaške sekcije KUD-a pod vodstvom Franje Plantaka. Nakon toga slijedi red poezije pa se tako Ivan Hudoletnjak predstavio sa svoje tri autorske pjesme.

Zasigurno najveći aplauz dobili su najmlađi članovi folklorne sekcije koji su oduševili spletom slavonskih plesova uz budno oko voditeljice Sanje Rojc te uz pratnju već spomenutih tamburaša. Natalija Ivančić pročitala je pjesme također domaćeg pjesnika Zvonka Mihina a program nastavlja zbor KUD-a Petrijanec pod umjetničkim vodstvom Natalije Bastalec koji je posebno razgalio publiku posljednje izvedenom skladbom „ Oko jene hiže“.
Najmlađa među pjesnicima čije su pjesme izvedene u ovom programu bila je Karolina Ferenec sa svojom pjesmom „Stara hiža“ koju je i osobno prezentirala.
Veselim nastupom uz pratnju tamburaša priredbu su zatvorili plesači odrasle folklorne sekcije koju također vodi Sanja Rojc.

Cjelokupni program na zanimljiv i opušten način vodio je Krunoslav Jovan a na kraju ovih „Liepih cajtov s KUD-om Petrijanec“ prisutnima se obratila predsjednica Ružica Marčec zahvalivši prije svega voditeljima sekcija koji su uložili izniman trud u pripremu točaka a zatim i ostalim članovima KUD-a.

Također je istaknula zahvalu svim pojedincima, udrugama kao i načelniku Općine, koji su ih
podržali i sudjelovali u pripremi te realizaciji ove lijepe večeri. Kulturno-umjetničko društvo Petrijanec osnovano daleke 1907. godine no uz nekoliko prekida u radu, u ovakvom obliku obnavlja se ponovno 1995. godine, pokazalo je još jednom da ima ljubavi prema kulturi, tradiciji i običajima svojega kraja te da ima potencijala i želje da tu svoju ljubav prenese na sve žitelje općine Petrijanec kao i da ovakve manifestacije postanu tradicionalne.

Skip to content