Odaberite
70. GODIŠNJICA „NK ORAČA“

NK Orač „Petrijanec“ najstariji je sportski kolektiv na području općine Petrijanec koji kontinuirano djeluje od svog osnutka 1. srpnja 1947. Osnivači NK“Orač“-a bili su : Drago Breški, Stjepan Jambrek, Pavao Kosi, Božidar Kosi, Đuro Gerić,Ivan Đurin-Brico, Ivan Cafuk, Stjepan Pongračić-Lovrin, Ivan Gerić, Josip Petek, Drago Šincek, Ivan Šincek, Franjo Maltarski, Pavao Balaić, Ivan Škrinjar i ostali. Prva nogometna utakmica odigrana je te iste
godine(1947.) protiv V.Š.K „Sloboda“ Varaždin. Ime kluba „Orač“ najprimireniji je naziv jer se radi o poljoprivrednom kraju, te jer se u prvim godinama na utakmice putovalo seljačkim kolima.

NK „Orač“ predstavljao je i predstavlja simbol Petrijanca u društvenom i sportskom smislu, bio je izvorište osnivanja i drugih društava na području općine i šire te možemo reći kako je NK „Orač“ perjanica svekolikog sportskog i društvenog života u Petrijancu. U klubu danas funkcionira preko 150 osoba, što organizacijskih što podupirajućih članova, a u toj brojci je 100-njak igrača koji funkcioniraju u nekoliko sekcija: škola nogometa, limači (U – 10), pioniri – U-14, juniori, seniori i povremeno veterani.

Za kraj spomenimo rezultate po selekcijama u nogometnoj sezoni 2016 / 2017:

Limači (U-10) završili su na sedmom mjestu sa osvojenih 15 bodova, a pioniri U-14 završili su na osmom mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Čestitke juniorima na osvajanju prvog mjesta u 1. ŽNL, dok su seniori svoju sezonu završili na solidnom 6. mjestu sa 38 osvojenih bodova.

Skip to content