Odaberite
Održana “Kestenijada 2016”

U subotu 29. listopada 2016. godine održana je 19. Kestenijada. Kao i svake godine okupila je mnoge goste i posjetitelje koji su uživali u bogatom programu u kojemu su nastupale čak tri generacije folkloraša, djeca  predškolskog uzrasta, učenici osnovne škole te miješana skupina plesača srednje i treće životne dobi KUD-a Petrijanec.

U programu nije nedostajalo ni glumaca amatera jer su uz  iznimno nadarene učenike  OŠ Petrijanec nastupali  i glumci skupine „Ka te briga mi“ – glumačke sekcije KUD-a Petrijanec. Posjetiteljii su imali prilike uživati i u taktovima suvremenog plesa koji nam je sa svojim partnerom Robinom izvela domaća plesačica Anja Liber. Karolina Ferenc iz Nove Vesi  recitirala je pjesmu  nagrađenu na Danima kajkavske riječi  pod nazivom „Stara hiža“.

Uz plesače, glumce i tamburaše održan je sjajan stand-up nastup komičara, Kristijan Petrović – Slavek  i Vedran Kranjčić – Veky iz Družbinca natjerali su smijehom mnoge i do suza. Za dobru zabavu i plesnjak pobrinuo se Mirko Švenda  Žiga.

Kakva bi to bila veselica bez ponude kestena i dobrih starih domaćih specijaliteta za koje su se pobrinuli članovi udruga koje djeluju na području Općine –  ribiči, lovci, mladi, žene, branitelji, dobrovoljna vatrogasna društva  i članovi mjesnih odbora.

Tako se na meniju našlo kolinjskih specijaliteta – kobasica, čurki, prezvušta, hladnetine, kuruznuga kruha, domačih štrukli, lovačkog gulaša, riba…

U prostorijama Društvenog doma bile su izložene fotografije najljepših okućnica i balkona u Općini Petrijanec , a nagrađeni su Darinka Tenko iz Petrijanca, Božica Bubek iz Majerja i Valentina Cvetko iz Nove Vesi. Uz fotografije okućnica  posjetitelji su mogli razgledati likovne radove nastalih na likovnoj koloniji u Petrijancu.

Sve posjetitelje pozdravio je i načelnik Vladimir Kurečić koji je istaknuo da je glavni cilj kestenijade zajedništvo, solidarnost, tradicija i zabava. Ujedno je predstavio  i uspješan općinski projekt „Krastavci“.

Prikupljenim sredstvima  pomoći će se pri liječenju mlade djevojke sa našega područja jer „dobro je činiti dobro“.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji!

 

 

Skip to content