Odaberite
UDVDR Klub Petrijanec

Branitelji sa petrijanečkog područja djeluju unutar UDVDR Klub-a Petrijanec.
UDVDR Klub Petrijanec osnovan je 29.04.2005. godine kada je održan osnivačko – izborni Sabor u Novoj Vesi Petrijanečkoj.
Klub djeluje unutar krovne udruge UDVDR RH koja je osnovana 31.07.1993.godine, a 11.11.1997.godine je u gradu Seulu primljena u Svjetsku veteransku federaciju.

1998. godine UDRUGA je postala jednom pravnom osobom i promijenila ime u Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.
Do kraja 1997.godine u svim većim gradovima i mjestima osnivane su Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata i na razini županija.
Podružnica Varaždinske županije osnovana je 06.06.1995.godine, a Ogranak Varaždin 13.06.1996. godine u čijem satavu djeluje UDVDR klub Petrijanec koji je počeo djelovati 29.travnja 2005.godine.

Glavni ciljevi su okupljanje hrvatskih branitelja sudionika Domovinskog rata, pomoći članovima i članovima njihovih obitelji,sudjelovanje na sportskim, kulturnim, povijesnim i ostalim skupovima vezano uz povijest RH kao i posjećivanje mjesta prisjećanja na Domovinski rat a ujedno jedna od aktivnosti nam je prenošenje istine o Domovinskom ratu, te najvažnije obilježavanja godišnjica pogibije sumještana i sudionika Domovinskog rata.
Aktivniji članovi udruge su oni koji rade u tijelima udruge.
Predsjednik udruge Vladimir Milavec, dopredsjednici Mirko Henčić i Stjepan Jovan.
Članovi središnjeg odbora: Stanko Crnčec, Mojmir Peharda, Miljenko Hozjan, Stjepan Leskovar, Marijan Šincek i Severin Vrančić.
Sastav tijela nadzornog odbora čine: Zdravko Škrinjar, Zvonko Kokot i Darko Škrinjar, te Suda časti: Nenad Tomašek, Vladimir Dombaj i Ivan Vrček.

Kontakti : predsjednik Vladimir Milavec , 091 1951 242
e- mail adrese:
udvdr.kp@gmail.com
vladimirmilavec@gmail.com

Skip to content