Odaberite
Udruga Mentor promovira samozapošljavanje

Udruga Mentor, Kolaćić sreće, OPG Zagorščak i LAG Sjeverozapad zajednički su se predstavili na ovogodišnjem Špancirfestu, uličnom festivalu koji se održava u gradu Varaždinu po varaždinskim ulicama i trgovima. U Varaždinu se tih dana mogu susresti sudionici i posjetitelji sa svih strana zemaljske kugle.

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad djeluje na području četrnaest općina i gradova iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije – gradova Ivanca, Lepoglave, Varaždina te općina Bednje, Beretinca, Cestice, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca, Sračinca, Svetog Ilije, Vidovca i Vinice. LAG je za sve svoje članove, udruge, male poduzetnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva organizirao ove godine, po treći puta zajedničko sudjelovanje na Špancirfestu.

Udruga Mentor djeluje kao pomoć nezaposlenima – potiče zapošljavanje, samozapošljavanje i volontiranje te se kao članica LAG-a Sjeverozapad predstavila  u četvrtak 25. kolovoza 2016. godine u Varaždinu na Franjevačkom trgu na ovogodišnjem osamnaestom Špancirfestu zajedno sa mladim poduzetnicama iz Majerja koje su prošle godine u sklopu provedbe EU projekta Mentor otvorile slastičarnicu Kolačić sreće te su svim špancirerima ponudile raznoliki asortiman svojih slatkih proizvoda.

Udruga Mentor i OPG Zagorščak iz Bednje, kao pozitivan primjer dobre prakse  u ruralnom području i poticaj svim nezaposlenima da se na sličan način samozaposle,  predstavili su se na zajedničkom štandu. OPG Zagorščak je u krajnjem sjeverozapadnom dijelu Varaždinske županije iskoristio zapušteno zemljište i na vlastitim parcelama uzgaja pravu lavandu „lavandulu angustifolia“ , te na tržištu nudi vlastite proizvode od lavande od 2009. godine.

Skip to content