Odaberite
Provođenje Projekta Mentor

U petom mjesecu, u sklopu Projekta Mentor kojeg Općina Petrijanec provodi u partnerstvu sa općinama Donja Voća i Vidovec, započele su radionice za nezaposlene osobe sa područja Petrijanca.
Do sada je u  radionice  uključeno  tridesetak osoba kroz razdoblje od  tri tjedna sa ciljem stjecanja znanja, vještina i usavršavanja u načinima pronalaska novoga posla.
Svi sudionici imaju priliku naučiti i primijeniti neka nova i korisna znanja i vještina iz sljedećih područja: pisanje životopisa i molbe za posao, gdje i kako tražiti posao, kako se prezentirati potencijalnom poslodavcu, na koji način prevladati prepreke te kako poboljšati svoje samopouzdanje i postići svoje ciljeve.
Na radionicama je moguće samostalno pretraživati objavljene natječaje za posao, prikupljati informacije o privremenim poslovima te dobiti pomoć kod pisanja i slanja životopisa i zamolbe.
S obzirom da je u grupi do desetero polaznika kroz individualni pristup lakše je pristupiti i odgovoriti na sva pitanja kako bi lakše prevladali prepreke u cilju pronalaska novoga posla.
Nakon završetka radionica svi polaznici  mogu dobiti podršku i pomoć kod traženja posla te kroz novoosnovanu udrugu Mentor nastaviti suradnju u svrhu promocije zapošljavanja, samozapošljavanja i poticanje volonterstva.
Također će krajem projekta svi polaznici primiti certifikat o uspješnoj završenoj edukaciji.
Sve radionice su besplatne, financirane iz Europskog socijalnog fonda.

Skip to content