Odaberite
Udruga umirovljenika Općine Petrijanec

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec djeluje od 1995 godine kada je tridesetak starijih osoba sa područja naše općine održalo osnivačku skupštinu. Sastav prvog predsjedništva činili su: Franjo Kranjčić iz Petrijanca, Franjo Potočnjak iz Majerja i Josip Mikulek iz Nove Vesi.
U postupku registracije osnovana je nestranačka, neprofitabilna,socijalno humanitarna udruga. Zadatak udruge je okupljanje umirovljenika, pomoć i skrb o osobama treće životne dobi.


Članom udruge može postati svaki umirovljenik ili osoba starija od 65 godina prihvaćajući sve odredbe statuta. Danas udruga broji 180 članova.
Članstvo u udruzi iznosi 50 kn, plaća se jednom godišnje, može se učlaniti tjekom cijele godine a postankom člana udruge uživate sve pogodnosti članstva. S našom iskaznicom možete ostvariti mnogobrojne popuste na usluge i proizvode u Varaždinskoj županiji , cijeloj Hrvatskoj a čak i u susjednim zemljama.
Glavne djelatnosti udruge su poboljšanje materijalnog i društvenog položaja umirovljenika, međusobno druženje umirovljenika i zajedničko provođenje slobodnog vremena kao i organiziranje zajedničkih izleta, rekreativnih druženja, susreta i natjecanja s drugim udrugama na nivou općina, županija.

Redovitim obavještavanjem putem plakata na oglasnim pločama u našoj općini dobivate sve potrebne informacije o programima, novim događanjima ili putovanjima .
Udruga je vrlo aktivna kroz cijelu godinu. Brojne su aktivnosti i događanja koja se odvijaju unutar udruge.Organiziraju se putovanja i izleti širom Hrvatske.
U sklopu udruge postoji nekoliko organiziranih aktivnosti u koje se mogu uključiti svi članovi. Druženja i sastanci odvijaju se u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe u Majerju.
Svake godine članovi udruge sudjeluju na Sportskim igrama umirovljenika Varaždinske županije. Ekipe koje se pripremaju za natjecanje tokom cijele godine su ženska ekipa u pikadu, muška ekipa u streljaštvu te mješovita u belotu. Aktivnosti u koje se još mogu uključiti naši članovi su viseće kuglanje, šah, društvene igre, likovne radionice i izrada rukotvorina.

IMG_8748
Našim djelovanjem nastojimo intenzivnije obogatiti društveni život naših članova i omogućiti starijima da ravnopravno sudjeluju u društvenom životu naše zajednice.
U radu uživamo punu podršku Općine Petrijanec koja nas podržava i financijski podupire. U suradnji sa Općinom Petrijanec tokom 2015. godine proveli smo projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom „Uključimo se kroz generacije“ u kojem su bili uključeni i partneri, Savez Udruga Umirovljenika Varaždinske županije te Osnovna škola Petrijanec, glavni cilj projekta bila je prevencija i smanjenje socijalne isključenosti kod starijih osoba.

Želja nam je da u budućem razdoblju organiziramo razna edukativna predavanja i preventivne zdravstvene preglede kako bi utjecali na kvalitetnije zdravstveno stanje starijih osoba.
U udruzi zajedno sa mlađim generacijama brinemo o međugeneracijskoj solidarnosti kako bi promicanjem pozitivne slike o starijim oosbama pridonjeli razumijevanju starijih ljudi kao vrijednom kapitalu koji ne opterećuje već obogaćuje društvenu zajednicu u kojoj živimo.
Pozivamo sve starije osobe da nam se pridruže jer starjeti uz nekoga je lakše a druženje nam omogućuje da nakratko zaboravimo na svakodnevicu i naše probleme.
IMG_8767

Skip to content