Odaberite
Sportsko ribolovna udruga općine Petrijanec

Udruga je osnovana 7.6.2007. godine kada je na osnivačkoj skupštini prisustvovalo tridesetak zaljubljenika u športski ribolov i prirodu.
Nakon osnivačke skupštine upravni odbor udruge pokrenuo je postupak dobivanja ribolovnog prava za izdvojenu ribolovnu zonu pod nazivom „Huđekova graba“. Radi se o umjetnom jezeru površine 2.2 hektara koje je nastalo iskopom šljunka. Danas jezero služi ribolovcima u svrhu ribnjaka.
Kod donošenja sportskog plana udruge oformljene su natjecateljske ekipe u kategoriji, kadeta, kadektinja, juniora i seniora.
Ekipa seniora natjecala se dvije godine u trećoj hrvatskoj ligi Zapad gdje je ostvarila dobre rezultate.U nedostatku financijskih sredstava za natjecanje na razini Hrvatske, sportski ribolovci su nastavili natjecanje na razini kupova Sportskog ribolovnog saveza Varaždinske županije.
U organizaciji Sportskog ribolovnog saveza Hrvatske na Kup-u Hrvatske natjecali su se više puta kadeti, kadetkinje i juniori. Najbolji rezultat ostvarili su juniori 2013.godine osvojivši treće mjesto.

Nakon dobivanja ribolovnog prava za izdvojenu zonu „Huđekova graba“ krenulo se u izrađivanje gospodarske osnove prema kojoj udruga mora postupati u skladu Zakona o slatkovodnom ribarstvu u odredbama ribarenja, očuvanja vode i okoliša, ribočuvarske službe te druge ostale odredbe propisane zakonodavstvom.
Udruga je tijekom godina uspjela izgraditi nadstrešnicu na ribnjaku koja se u nadolazećem razdoblju planira preurediti u Ribički dom.
Na ekološkom planu tijekom svake godine organiziraju se radne akcije čišćenja okoliša te očuvanje biljnog i životinjskog svijeta u ribnjaku i oko njega u cilju da sačuvamo prirodu za buduće naraštaje.

Udruga od svojeg osnutka sudjeluje na raznim humanitarnim akcijama na području općine i Županije. U sklopu svojeg djelovanja surađujemo sa sličnim udrugama u županiji i šire te sa predstavnicima lokalne uprave koji nas i financijski podržavaju.
Svake godine povodom dana općine održava se natjecanje Kup – Općine Petrijanec.
Od natjecanja organizira se još i interno natjecanje za članove udruge ( 3 do 4 puta godišnje), lovom ribe udicom na plovak, Feeder Kup natjecanje (5-6 kola ) te „Kamping„ na kojem se u svrhu druženja i prezentacije ribolovnog sporta pod šatorima boravi na otvorenome tokom tri dana.
Na kamping su pozvani i ostali zaljubljenici u ribolov i prirodu bez obzira na članstvo.
Posebnu pozormnost posvećujemo djeci i mlađem naraštaju pa nam je u planu za njih provoditi Malu školu ribolova, te ujedno ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave u Udrugu.
Uz ribički pozdrav BISTRO!

Skip to content