Odaberite
NK „Bratstvo“ Majerje

Kratka povijest nogometnog kluba „Bratstvo“ Majerje:
Nogometni klub u Majerju je nosio prvotni naziv Nk Bratstvo. Kao takav osnovan je 1955g. Pokretači osnivanja kluba bili su: Stjepan Horvat, Mijo Leskovar i Josip Pongračić. Igralo se na okolnim igralištima nogometnih klubova Sračinec, Petrijanec, Nova Ves i Svibovec Podravski..
Prvi dresovi i lopte dobiveni su kao donacije od nogometnih klubova „Varteks“ Varaždin te „Sloboda“ Varaždin. Zalaganjem mjesnog odbora te samodoprinosom mještana Majerje kupljeno je zemljište te se 1985.g. počelo s gradnjom igrališta i svlačionice.
Inicijatori su bili: Tomo Divjak, Ivan Hunjet, Jovan Pavao, Kučko Franjo, Martinčević Josip,i ja, a pomogla je i „Cesta Varaždin – govori Stanko Galevski, jedan od prvih ljudi u nogometnom klubu Majerje.
Klub je inače započeo s radom 1955g. ali je neslavno završio dvije godine poslije, kada je ugašen.
Neki od njih i dalje su aktivni članovi kluba, te redovito posjećuju nogometne utakmice, posebno se to odnosi na Tomu Divjaka i Ivana Hunjeta.

Sadašnja uprava sastoji se od predsjenika Valentina Mateuša, tajnika Vlade Leskovara, zamjenika tajnika Željka Posaveca, blagajnika Deana Vugrinca, te nekoliko uvijek prisnih članova Gorana Vidovića, Dražena Leskovara, Roberta Dvanajščaka Marijana Mlinarića. Trener seniorske ekipe i dalje je domaći čovjek i dugogodišnji prijašni trener koji ima puno uspjeha sa generacijama seniora Nk Majerje, Josip Mužek, trener juniora jest Tihomir Rožđak, dok je trener najmlađih (pionira) Zlatko Mežnarić. Veteranskom ekipom koordinira Ivica Plantak.
Uprava Nk Majerja organizirala je malonogometne turnire, velikonogometne turnire, te smo kao klub često pozvani na iste. Nastavit ćemo u sportsnom duhu i dalje organizirati ovakve nogometne poslastice pa neka naši članovi, navijači i simpatizeri uživaju.
Od planova za ovu godinu, ostaje nam još ogranizacija velikonogometnog turnira, početak priprema za novu sezonu naravno, moramo malo poraditi i doraditi infrastrukturu svlačionice, što se kadra tiče, opet smo doveli nove igrače, koji igraju rekreativno i amaterski u klubu.
Igrači Nk Majerja su pretežito domaći igrači s područja Općine Petrijanec, koji se bore za svoj klub i daju uvijek 120% na terenu, jako mlada ekipa, koji ima perspektivu, jer ako malo pogledamo seniorski kadar čak 6 igrača iz prve jedanajstorke ima pravo nastupa još i za juniore!

majerje nogomet

Klub se trenutno natječe u 2. ŽNL – zapad sa 4 kategorije (pioniri, juniori, seniori i veterani). U klubu se svakodnevno rekreira 80-ak igrača svih uzrasta.
Financije u klubu, kao i u svakom zdravom amaterskom klubu su minimalne. Imamo pokrivene troškove usko vezane uz organizaciju nogometnih utakmica i to je to. Nema govora u ovom klubu da se isplaćuju kakve premije igračima, igrači su domaći koji svojevoljno i s veseljem dolaze na igralište i treniraju te se bore za ovaj klub.
Na kraju, ja bih se kao predsjednik kluba zahvalio svim sponzorima i podupirateljima kluba, Općini Petrijanec, Županijskom nogometnom savezu Varaždin, svim dosadašnjim predsjednicima i članovima uprave Nk Majerje jer bez njih ova lijepa priča, 30 godina nogometa u Majerju, nebi bila moguća.

Utakmica Nk Majerje – Nk Ormož 04.07.2015 30 godina kluba
Utakmica je započela prigodnim razmjenama poklona seniorske ekipe, također predsjednik Marijan Mlinarić je uručio zahvalnice Općini Petrijanec, Stanku Galevskom Tomi Divjaku, Županijskom nogometnom savezu. U ime žns-a poklon je primio Željko Franić i darovao klubu poklon prilikom objetnice.

Što se tiče same utakmice, protekla je u prijateljskom tonu, domaćin je poveo 2:0 golovima Daria Bubeka i Denisa Majcena. Gosti iz Ormoža izjednačili su u 53.minuti na 2:2, a gol vrijedan pobjede postigao je Dalibor Jurgec. Domaćin je kontrolirao utakmicu, te stvorio niz prigoda pred golom gostiju.Nakon utakmice, gosti iz Slovenije počašćeni prigodnom ugostiteljskom ponudom. Zahvaljujemo se Nk Ormožu što se odazvao i uveličao ovu obljetnicu.

Nk Majerje tijekom cijele godine vrši upis djece u klub svih kategorija.
Sve informacije vezane za djelovanje kluba možete dobiti upitom na broj: 098/995-6405 ili na zeljko.posavec0@gmail.com

Skip to content