Odaberite
NK “Orač”

Nogometni klub “Orač“ u Petrijancu osnovan je 1.srpnja 1947.godine u zadružnom dvorištu Petrijanec. Osnivači NK “Orač“-a bili su : Drago Breški, Stjepan Jambrek, Pavao Kosi, Božidar Kosi, Đuro Gerić,Ivan Đurin-Brico, Ivan Cafuk, Stjepan Pongračić-Lovrin, Ivan Gerić, Josip Petek, Drago Šincek, Ivan Šincek, Franjo Maltarski, Pavao Balaić, Ivan Škrinjar i ostali.
Prva nogometna utakmica odigrana je iste godine (1947.) protiv V.Š.K. „ Sloboda“ Varaždin.
Varaždinci su pobijedili 3:0

Ime kluba „ Orač“ predložio je Drago Breški. Kako se radi o poljoprivrednom kraju i kako se u prvim godinama na utakmice putovalo seljačkim kolima, smatrao je predlagač da je to najprimjereniji naziv. Klub neprekidno djeluje uz blage uspone i padove a natjecao se u općinskoj,kotarskoj, međuopćinskoj i sada u 1.županijskoj ligi.
Kroz pet selekcija: U-10( popularni limaći), pionira,juniora,seniora i veterana u klubu je registrirano 80-ak igrača.
U klubu smo posebno ponosni na igrače mlađih selekcija (limaća,pionira i juniora) koji su već nekoliko godina u samom vrhu svojih liga, iz čega je vidljivo da se u klubu posebna pozornost posvećuje radu s mladima. U mlađem naraštaju igrača sastoji se budućnost kluba jer i u seniorskog ekipi igraju isključivo domaći igrači i to bez ikakvih naknada.

Kroz naš klub u dugogodišnjoj povjesti igrali su igrači koji su ostavili dubok trag kako u NK“ Orač“ tako i na višim razinama natjecanja.
Najveći uspjeh u profesionalnom smislu postigao je Franjo Papec koji je igrao u drugoj, a kasnije u prvoj ligi u Ljubljani. Svoju karijeru završio je kao aktivan prvoligaški sudac. Josip Potočnjak također je godinama sudio kao savezni nogometni sudac.
Početkom 2016. održana je izborna skupština na kojoj je izabrano novo vodstvo kluba koje će klub nastaviti uspješno voditi u narednom perodu.

Tajnik : Matija Telebar, mob: 098 950 51 66

Skip to content