Odaberite
Nk “Mladost” Družbinec

Nogometni klub Mladost iz Družbinca osnovan je 1. travnja 1978. godine. Osnivači su bili: Zdravko Križnjak, Ivan Čehok, Josip Žnidarić, Stjepan Požgajec, Stjepan Humek, Stanko Rodeš, Mijo Prepelić, Josip Cupar, Ivan Bratko, Stanko Šincek, Ivan Kolarić, Stjepan Požgajec st., Stjepan Drožđek, Zdravko Cupar i još nekolicina domaćih ljudi. Prvi predsjednik kluba je bio Pavao Siročić.

Klub je nastupao uz dosta uspjeha u općinskim ligama, a kasnije i županijskim ligama. Krasila ga je izrazita borbenost i ugodna atmosfera na utakmicama, kao i veliko prijateljstvo igrača i uprave. Klub se posljednjih 10-tak godina natjecao sa 3 sastava: pionirskim, juniorskim i seniorskim.

Posljednjih godina nositelji kluba u upravi su bili: Stjepan Humek, Mladen Četrtek, Vladimir Četrtek, Vladimir Sokač, Zvonko Vršić, Franjo Kušter, Petar Klaus.

Uz natjecateljske utakmice, klub je redovito organizirao i ljetne nogometne turnire. Isto tako često puta se vratio sa osvojenim peharom sa gostujućih turnira.

Prvom polovicom 2015. godine klub je bio primoran prekinuti sudjelovanje u 2. Županijskoj ligi – zapad, te privremeno „zamrznuti“ status zbog nedostatka igračkog kadra, ponajviše u pionirskom i juniorskom sastavu.

Nadamo se da će se situacija oko igračkog kadra uskoro poboljšati, te da će klub opet nastaviti uspješno odigravati službene natjecateljske utakmice.

Skip to content