Odaberite
Košarkaški klub “Petrijanec”

DRUŠTVO ZA ŠPORT I REKREACIJU
KOŠARKAŠKI KLUB “PETRIJANEC”

Početak organizirane košarke u Petrijancu seže u 1976.godinu, kada se skupina športskih entuzijasta i zaljubljenika u košarku prijavila na Zimsko prvenstvo u Varaždinu, gdje su nastupali i sljedeće godine.
Nisu postigli zapažene rezultate ali ipak nisu odustali već su se 1978. prijavili u Općinsku ligu Varaždin, osvojili prvo mjesto i u kvalifikacijama izborili nastupanje u međunarodnoj ligi Bjelovar – Varaždin. U toj je ligi košarkaški klub nastupao veći dio godina svog postojanja, s time da je pojedinih kriznih godina ispadao u niži rang natjecanja, odnosno ligu koja je okupljala klubove sa područja današnje Međimurske i Varaždinske županije.
Devedesetih godina košarkaški klub “Petrijanec” nastupao je u B-1 ligi, koja obuhvaća županije središnjeg i sjeverozapadnog dijela Hrvatske.
Od 2014.g. košarkaški klub „Petrijanec“ natječe se u C1 ligi, koja obuhvaća Varaždinsku i Međimursku županiju i na zimskom turniru Schiedel-Medina škrinja.
Na istom turniru 2015 g. igrači kluba osvojili su treće mjesto. Tijekom 2014 .g sudjelovali su na amaterskoj Hrvatsko-slovenskoj „Ligi bez granica“ sa plasmanom na dva final foura te imali predstavnike na all star utakmicama, MVP (most valuable player)- te lige.
Uz vlastite financijske mogućnosti igrači košarkaškog kluba sudjeluju i na turnirima + 35 godina u Splitu i Sarajevu sa osvojenim prvim, drugim i trećim mjestom a tijekom 2016. g. planira se nastup u Beogradu.
Iz ovih je podataka vidljivo da je košarkaški klub “Petrijanec” športski kolektiv koji je igrao u najvišim rangovima natjecanja, sa područja naše Općine.
O igračima kao što je oduvijek bio njihov običaj; skromno. Mogu se podijeliti u I.skupinu osnivača kluba, II. i III.generaciju koja još i danas uspješno nastupa.

I.SKUPINA OSNIVAČA KLUBA II.  GENERACIJA III.          GENERACIJA

Zvonko Kranjc

Ivica Komić

Martin Evačić

Rudolf Potočnjak

Vlado Varjačić

Franjo Prikratki

Franjo Balent

Zvonko Furjan

Stjepan Pintarić

Stanko Skok

Hrvoje Rukljić

Ivan Rukelj

Stanko Huđek

Stanko Pintarić

Vladimir Kurečić

Slavko Maltarski

Dražen Patrčević

Josip Levanić

Anđelko Rukelj

Goran Svaty

Vladimir Rukelj

Ivica Rukelj

Dejan Vrček

Matija Potočnjak

Stjepan Potočnjak

Dejan Notezberg

Filip Noveselec

Kristijan Rušec

Boris Lukić

Damir Matijević

Marko Škerbić

Domagoj Marić

Nenad Klaneček

Neven Magas

Josip Sesar

Skip to content