Odaberite
Vatrogasna zajednica općine Petrijanec

VATROGASNA ZAJEDNICA OPĆINE PETRIJANEC
Trg svetog Petra 8
42206 Petrijanec
vzo.petrijanec193@gmail.com

Dužnosnici:
predsjednica: NATAŠA ŠINCEK
zamjenik predsjednice: NENAD TOMAŠEK
zapovjednik: DAVID LUKAČEK
zamjenik zapovjednika: VALENTINO JOVAN
tajnik: TOMISLAV KRIŽNJAK
blagajnik: STJEPAN PAPEC

Vatrogasna zajednica općine Petrijanec osnovana je 1993. godine kao i većina vatrogasnih zajednica općina i gradova u našoj županiji. U istu je udruženo pet redovnih članica odnosno dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području općine; DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski a sama Zajednica udružena je u Vatrogasnu zajednicu Varaždinske županije. Radom Zajednice upravljaju tijela i dužnosnici dok je najviše tijelo upravljanja Skupština koju čine predsjednik, zapovjednik i tajnik te članovi izabrani iz tijela redovnih članica. Izvršno tijelo zajednice je Predsjedništvo dok je Zapovjednišvo zaduženo za operativni i intervencijski dio vatrogasne djelatnosti. Predsjednik zastupa i predstavlja Zajednicu te ujedno odgovara za zakonitost rada iste. Temeljni akt koji definira ustroj i način djelovanja Zajednice je Statut koji donosi Skupština.

 

 

DVD PETRIJANEC

Trg svetog Petra 8
42206 Petrijanec
dvd.petrijanec@gmail.com

Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec osnovano je 23.srpnja 1911.godine, a povod za osnivanje najvjerojatnije je bio veliki požar koji je izbio sredinom svibnja iste godine i u kojem je izgorjelo nekoliko gospodarskih zgrada. Iste godine uz zgradu općinske vijećnice dozidano je vatrogasno spremište a godinu kasnije i toranj koji se srušen 1926. kao posljedica velikog nevremena pa je 1938. godine izgrađen novi, u sredini trga. 1939. godine nabavljena je prva motorna šprica. Prvo vozilo nabavljeno je 1972. godine – kombi marke IMV. Cijelo vrijeme razvija se i suradnja sa slovenskim društvima, pa je tako 1976. godine potpisana povelja o bratimljenju s PGD Desenci. Rezultat te suradnje je i potpisivanje Povelje o prijateljstvu između Općine Desternik u koju spada naselje Desenci, i Općine Petrijanec.

Dužnosnici:
predsjednik: DARJAN LUKAČEK
zamjenik predsjednika: TIHOMIR KRFOGEC
zapovjednik: VALENTINO JOVAN
zamjenik zapovjednika: DAVID LUKAČEK
tajnik: ANDRIJANA KOLARIĆ
blagajnik: STJEPAN GOLUB
spremištar: STJEPAN RODEŠ

DVD Petrijanec centralno je vatrogasno društvo na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Petrijanec. Posjeduje navalno vozilo Mercedes iz 1987.godine i kombi vozilo Renault Traffic iz 2012.godine.
Godišnje članovi odrade oko dvadesetak intervencija na području cijele općine. Osim operativne postrojbe u DVD-u djeluje i muška natjecateljska desetina a od 2016. godine i vatrogasni pomladak odnosno ekipa djece od 6 – 12 godina.

 

 

DVD NOVA VES

Gajeva 1
Nova Ves Petrijanečka
42206 Petrijanec
dvdnovaves@gmail.com

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Ves osnovano je 21.kolovoza 1921. godine na inicijativu mještana. Iste godine društvo dobiva prvu ručnu štrcaljku koju je kupio grof Josip Bombelles, a 1924. isti dobrotvor kupuje noviju suvremeniju štrcaljku koja je bila pričvršćena za zaprežna kola. 1981. godine društvo kupuje vozilo marke „IMV“.

Dužnosnici:
predsjednik: NENAD TOMAŠEK
zamjenik predsjednika: MIROSLAV DUKARIĆ
zapovjednik: KRUNOSLAV JOVAN
zamjenik zapovjednika: PAVAO MIHALIĆ
tajnik: STJEPAN JOVAN
spremištar: SREČKO ŠTUMERGER

DVD Nova Ves posjeduje navalno vozilo DAF DT 360 iz 1979.godine i kombi vozilo Ford Traffic iz 2013. godine. Od 2010.godine organizator je vrlo atraktivnog natjecanja sa starim zaprežnim špricama koje je posljednjih godina preraslo i u međunarodno. Formirana je i ženska ekipa koja postiže zapažene rezultate baš na natjecanjima sa starim zaprežnim špricama a nerijetko je i pokretač ostalih aktivnosti kako u Društvu tako i u samoj Novoj Vesi. Muška A ekipa i muška B ekipa redovito se natječu na nekoliko natjecanja tokom godine.
Gotovo četrdeset veoma aktivnih članova vatrogasnog podmladka i mladeži garancija je očuvanja i nastavka tradicije vatrogastva u Novoj Vesi.
DVD Nova Ves započelo je suradnju sa vatrogasnim društvom Römerberg iz Njemačke koja je rezultirala donacijom veće količine opreme prije svega osobne zaštitne od koje je dio ponuđen svima, a proslijeđen nekim DVD-ima s područja općine Petrijanec kojima je ista nedostajala.
Godišnje DVD Nova Ves odradi u prosjeku između pet i deset intervencija od požara i tehničkih intervencija pa do spašavanja životinja.

 

 

DVD STRMEC PODRAVSKI

Braće Radića 92
Strmec Podravski
42206 Petrijanec
dvd.strmec.podravski@gmail.com;

Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Podravski osnovano je 19.rujna 1937. godine na inicijativu mještana, većinom članova Šumske zajednice Strmec. Već 1938. godine kupuju prvu motornu vatrogasnu štrcaljku. Nakon izgradnje Zadružnog doma 1948. godine, Društvo u istome dobiva jednu prostoriju na korištenje da bi 1950. bilo dograđeno vatrogasno spremište, a godinu kasnije i vatrogasni toranj. 1973. godine trošna zaprežna kola koja su služila za prijevoz opreme bivaju zamijenjena kombi vozilom marke IMV.

Dužnosnici:
predsjednica: NATAŠA ŠINCEK
zamjenik predsjednice: MARTINA JARNEC
zapovjednik: MIHAEL ŠINCEK
zamjenik zapovjednika: ROBERT KOŠUTAR
tajnik: JURICA PAJAN
spremištar: MIHAEL IVEK

DVD Strmec Podravski posjeduje malo vatrogasno vozilo Ford Traffic iz 2008. godine.
Godišnje u prosjeku odrade oko pet intervencija, najviše tehničkih koje se odnose na ispumpavanje vode za vrijeme jakih kiša na kritičnim područjima u Strmcu Podravskom ali i Romskom naselju.
Prije nekoliko godina započeli su suradnju sa PGD-om Velika Nedelja iz Slovenije a odlična suradnja postoji i sa DVD-ima iz susjednih općina.
DVD Strmec Podravski uz operativno članstvo ima i natjecateljsku desetinu u muškoj te ženskoj kategoriji a od 2018. u društvo je učlanjeno i dvadesetak djece.

 

 

DVD MAJERJEDVD Majerje_muska A ekipa

Stjepana Radića 113
Majerje
42206 Petrijanec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Majerje osnovano je 16.siječnja 1938.godine te samo pola godine nakon osnivanja kupuje vatrogasnu motornu štrcaljku. 1947. godine Društvo otkupljuje kuću obitelji Rađenović i pretvara je u društveni dom. 1949. odlukom kotarskih vlasti dolazi do spajanja s DVD-om Petrijanec ali takva suradnja traje samo tri godine i od 1952. Društvo ponovno djeluje samostalno. 1974. godine kupuje vatrogasno vozilo i novu motornu štrcaljku, a 1980. godine potpisuje Povelju o bratimljenju sa slovenskim PGD-om Radomerje.

Dužnosnici:
predsjednik: STJEPAN PAPEC
zamjenik predsjednika: VALENTINO DALJAVEC
zapovjednik: JOSIP POSAVEC
zamjenik zapovjednika: VINKO LEVANIĆ
tajnik: MATEJ POSAVEC
blagajnik: GORAN PONGRAČIĆ
spremištar: PAVAO KLEPAČ

DVD Majerje posjeduje kombi vozilo VW Transporter iz 1997. godine te pripadajuću prikolicu za opremu.
Godišnje DVD Majerje odradi tek nekoliko intervencija, kao ispomoć centralnom DVD-u Petrijanec što je znak vrlo dobrog rada na protupožarnoj preventivi. Uz mušku natjecateljsku ekipu aktivni su i u radu s djecom.

 

 

DVD DRUŽBINECDVD Druzbinec_clanovi

Dravska 8
Družbinec
42206 Petrijanec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Družbinec osnovano je 2.prosinca 1951. godine a osnivačka skupština održana je u kući Jakoba Mihaline. 1952. godine nabavljena je prva motorna štrcaljka a te godine članovi društva sudjelovali su i na gradnji nasipa za obranu od poplave rijeke Drave. 1954. započinje izgradnja vatrogasnog spremišta a 1956. i vatrogasnog doma koji je završen 1959. godine. Prvo vozilo kupljeno je 1970.godine od poduzeća za uzgoj i lov divljači „Zelendvor“.

Dužnosnici:
predsjednik: VEDRAN KRANJČIĆ
zamjenica predsjednika: MAJA PLEMENČIĆ
zapovjednik: DAVID DOMBAJ
zamjenik zapovjednika: DOMINIK DOMBAJ
tajnik: TOMISLAV KRIŽNJAK
blagajnica: MARTINA GAZDEK
spremištar: STANKO KRIŽMARIĆ

DVD Družbinec posjeduje kombi vozilo Mercedes Sprinter iz 1999. godine.
Godišnje DVD Družbinec odradi tek nekoliko intervencija kao ispomoć centralnom DVD-u Petrijanec. Unazad nekoliko godina u društvo je primljen znatan broj mladih članova te je time uz mušku, formirana i ženska natjecateljska ekipa dok je u skorom planu i uključivanje djece u rad društva.

 

 

Skip to content