Odaberite
Udruga „Mladi u Petrijancu”

Udruga „Mladi u Petrijancu“ („M.U.P.”) započela je sa aktivnim djelovanjem tijekom 2014. godine reorganizacijom “Ekološke udruge Općine Petrijanec” osnovane 2007. godine. Za predsjednicu Udruge izabrana je Andrijana Kolarić iz Družbinca, dok je za zamjenicu predsjednice izabrana Monika Frkač iz Petrijanca. Sjedište i prostori Udruge su u Majerju.

Udruga je nastala s ciljem okupljanja mladih s područja Općine Petrijanec kako bi potaknula aktivno djelovanje mladih osoba na našem području i time im omogućila značajniju ulogu za sudjelovanjem u lokalnoj zajednici na način da se potiče druženje, humanitarno djelovanje, volonterstvo, društveno odgovorno ponašanje, primjena znanja, ekološka svijest te komunikacija s drugim organizacijama vezanih uz djelovanje mladih.

Udruga je do sada organizirala i sportska događanja. Tako je u rujnu 2014. godine organiziran odbojkaški turnir u školskoj dvorani u Petrijancu, dok je u srpnju 2015. godini uspješno organiziran turnir u odbojci na pijesku u Petrijancu. Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa iz naše, ali i okolnih općina. Udruga je ususret dana Općine organizirala prvu „Petrijanečku biciklijadu“. Cilj biciklijade je bila sportska rekreacija i druženje mladih i svih koji se tako osjećaju. Odazvalo se pedesetak biciklista koji su rutu dugu dvadesetak kilometara kroz Petrijanec, Družbinec, Strmec Podravski i Zelendvor savladali bez ikakvih problema, a nakon toga je organiziran domjenak za sve sudionike. Nastojati će se da odbojkaški turnir i biciklijada postanu tradicionalni.

Udruga se aktivno uključuje svake godine u organizaciju „Kestenijade“, ali i u ostala kulturna i sportska događanja na području naše općine.

Udruga je osnovana i ciljem da se prijavi na neke od natječaja vezanih za mlade. Prijavom na natječaj za sufinanciranje udruga, raspisan od strane Varaždinske županije, programu „Mladi su budućnost“ je odobreno sufinanciranje u skromnom, ali dobrodošlom iznosu. Tim sredstvima će se nabaviti oprema za prostorije od udruge. U planu je prijaviti se na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih, te je tako u pripremi projekt vezan za jačanje kapaciteta unutar udruge i civilnog društva, kao važnim segmentom lokalnog razvoja.

Ovim putem pozivaju se svi mladi koji se žele aktivno uključiti u Udrugu da se jave na e-mail: mladiupetrijancu@gmail.com

Igor Obadić, mag.ing.geoing.

Skip to content