Odaberite
Održana godišnja skupština Udruge umirovljenika Općine Petrijanec

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec održala je 29. redovnu godišnju skupštinu u subotu, 27. siječnja 2024. godine u Društvenom domu Petrijanec.

Na početku skupštine predsjednik Udruge Josip Kranjčić prigodno je pozdravio načelnika Općine Željka Posavca, predsjednicu Saveza Udruga umirovljenika i starijih osoba Jadranku Bahlen, župnika Ivana Sakača, predsjednicu VZO Petrijanec Natašu Šincek, te predstavnike DVD-a Petrijanec, Udruge Sinovi Domovine Petrijanec, predsjednike i predstavnike Udruga umirovljenika iz drugih općina te predstavnike Udruga bivših hrvatskih vojnika Varaždinske županije.

“Čestitam članovima udruge na dosadašnjem radu i ostvarenim rezultatima. Želim da i u novom mandatu ostvare sve planirane aktivnosti za dobrobit svih članova i da nastavimo odličnu suradnji između Općine Petrijanec i Udruge umirovljenika Općine Petrijanec. Ove godine upravo za naše umirovljenike podigli smo cenzus za božićnice s 300,00 EUR-a na 400,00 EUR-a i na taj način omogućili i razveselili još više umirovljenika nego prethodnih godina. Tako je ove godine prigodan dar za božićne blagdane primilo 380-ak umirovljenika s područja Općine Petrijanec a zaista je strašno da 180 umirovljenika s područja Općine Petrijanec ima manju mirovinu od 200 EUR-a mjesečno. Naša uloga je osigurati dostojno starenje i aktivno sudjelovanje umirovljenika u društvu a upravo ovakvim odlukama i povećanjem broja pomoći za naše umirovljenike vjerujem da to i postižemo”. – rekao je načelnik Željko Posavec

Na Dnevnom redu je bilo otvaranje redovno – izvještajne godišnje Skupštine Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, izbor radnih tijela Skupštine, Izvješće verifikacijskog povjerenstva koje je podnijela predsjednica verifikacijskog povjerenstva Dragica Herceg, prihvaćen je Poslovnik o radu redovne skupštine, Izvješće o radu Udruge u 2023. godini, Izvješće nadzornog odbora koji je podnijela predsjednica Marija Kranjčić, te su iznijeli planirani program rada Udruge za 2024. godini.

“Zahvalio bih se predsjednici Saveza Udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, gospođi Jadranki Bahlen na poklon paketima povodom Uskrsa i Božića, te na novčanoj donaciji Saveza. Posebno se zahvaljujem načelniku Željku Posavcu na financiranju rada Udruge sredstvima iz proračuna, te na isplaćenim prigodnim novčanim potporama za Uskrs i Božić. Zahvaljujemo se i svim ostalim donatorima koji su se odazvali i pomogli u radu naše Udruge, novčanim donacijama i donacijama u robi. Zahvaljujem se i svim našim članovima na sudjelovanju tokom godine na općinskim manifestacijama, humanitarnim akcijama, te ostalim aktivnostima. Posebna zahvala gospođi Ružici Marčec, voditeljici mješovitog pjevačkog zbora, te pijanistu Marku Kiđemetu na stručnom i predanom vođenju naših članova.” – naglasio je predsjednik Udruge Josip Kranjčić

Slijedio je domjenak i nezaboravno zajedničko druženje.

 

 

 

 

 

Skip to content