Odaberite
Turnir škole košarke u Petrijancu

U nedjelju, 2. travnja 2023. godine u Sportskoj dvorani Osnovne škole Petrijanec održan je košarkaški turnir škole košarke Varteks s početkom u 14:00 h. Na turniru je sudjelovalo 35 polaznika škole košarke, odnosno učenici Osnovne škole Petrijanec, VII. Osnovne škole, VI. Osnovne škole i I. Osnovne škole. Od toga je 18 polaznika iz Osnovne škole Petrijanec (6 djevojčica i 12 dječaka).

U sklopu turnira odigrane su dvije utakmice:
Mlađi dječaci i djevojčice
OŠ Petrijanec – VII. OŠ

Stariji dječaci i djevojčice
OŠ Petrijanec – VI. OŠ i I. OŠ (zajedno)

“Ekipa starijih dječaka i djevojčica OŠ Petrijanec pobijedila je 54:40, dok kod mlađih uzrasta ne koristimo rezultat kako bi se ekipe mogle više usredotočiti na igru, a ne biti opterećeni rezultatom.
Možemo pohvaliti gotovo sve igrače i igračice da su ostvarili veliki napredak u odnosu na početak školske godine, s obzirom na to da ih je većina tek ove godine počela trenirati i igrati košarku.
Zahvaljujemo svima koji su nas podržali, posebno Općini Petrijanec i Osnovnoj školi Petrijanec koji su nam omogućili provedbu ovog turnira” – kazao je Petar Zajec iz KK Varteks.

“Općina Petrijanec je sufinancirala troškove za dvoranu za naše male košarkaše u Sporskoj dvorani Petrijanec iznosom od 2.500,00 € temeljem JAVNOG NATJEČAJA za financiranje programa i projekata udruga iz Proračuna Općine Petrijanec u 2023.g. Program škole košarke Varteks je dostupan je u OŠ Petrijanec svakom djetetu uzrasta od 6 do 15 godina, neovisno o spolu, razini znanja i sposobnosti, socijalno ekonomskom statusu ili bilo kojoj drugoj različitosti. Želja cijele ideje škole košarke u suradnji s KK Varteks je domaću košarku vratiti u Općinu Petrijanec i na visoki nivo gdje je nekad i bila, a to je jedino moguće sustavnim radom u mlađim dobnim kategorijama i educiranim trenerima. Osim toga, velika im je želja vratiti navijače i publiku na tribine i motivirati roditelje da animiraju djecu za bavljenje sportom” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Termini treninga u OŠ Petrijanec su dva puta tjedno tijekom cijele godine, a nakon završetka školske godine treninzi će se održavati na vanjskom igralištu.
TERMINI:
Ponedjeljak 18:30 – 19:45
Srijeda 17:00 – 18:15

 

Skip to content