Odaberite
Odobreno 100.000,00 kn za društveni dom u Strmcu Podravskom

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo je 100.000,00 kn kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. godinu za projekt „Sanacija krovišta i uvođenje grijanja u društvenom domu Strmec Podravski.“

Ovim projektom planirana je sanacija nužnih dijelova krovišta te adekvatna zaštita zgrade od daljnjeg propadanja. Predviđena je zamjena dotrajalog glinenog pokrova s izvedbom temeljnog gromobranskog krovnog razvoda sa spojem u temeljeno tlo. Sastavni dio krovišta je i odvodnja krovnih voda koja je adekvatno riješena osnovnim limarskim radovima. Također, planirano je i uvođenje plinskog sustava grijanja u postojeću zgradu. Planiranim aktivnostima produljit će se vijek trajanja ove građevine za minimalno dodatnih 20 godina.

Izabran je izvođač radova OPREMA-PIT d.o.o. iz Ludbrega. Ukupna vrijednost projekta iznosi 623.748,75 kn, dok stručni nadzor iznosi 12.400,00 kn. Ovo je samo još jedan u nizu od projekata kojim Općina Petrijanec ulaže u obnovu zgrada javnih i društvenih namjena, a sve u cilju podizanja kvalitete života i standarda svih mještana općine. – navodi načelnik Željko Posavec.

Općina Petrijanec je u zadnje četiri godine obnovila, dogradila i energetski obnovila Društveni dom u Družbincu, energetski je obnovljen Društveno Vatrogasni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj, gdje je obnovljena i unutrašnjost doma.

Skip to content